Britisk tankskip sluppet fri

Et svenskeid tankskip er oppbrakt av Irans Revolusjonsgarde og ført til iransk havn, mens en britisk supertanker ble stanset og kort etter gitt grønt lys til å fortsette.

Det iranske nyhetsbyrået Fars opplyste på Twitter at supertankeren ikke var tatt i arrest, men hadde blitt stanset og fått en advarsel om å følge miljøvernreglene. Deretter fikk skipet seile videre.

Trump vil hjelpe A$AP Rocky

USAs president Donald Trump griper inn for å hjelpe rapperen A$AP Rocky som sitter fengslet i Sverige etter et slagsmål 30. juni.

Oppmuntret blant andre av sin kone Melania, Kanye West og Kim Kardashian West sa Trump at han ville ringe statsminister Stefan Löfven om saken.

Ekstra vakthold i Stjørdal

Kommunen setter inn ekstra vakthold etter brannene i Stjørdal sentrum fredag som politiet tror er påtent.

Det brant på til sammen fire steder samtidig, både inne i boligkomplekset og ved søppeldunker rundt bygningen, skriver Adresseavisen lørdag.

Mot forslag om kosherforbud

Forstander Ervin Kohn går ut mot Dyrebeskyttelsen i Norges forslag om forbud mot import av kosherkjøtt. Han advarer mot antisemittisme.

– Slakteloven er antisemittisk som den er. Dersom Norge forbyr import av kosherkjøtt, er det et brudd på menneskerettighetene, sier Kohn i Det Mosaiske Trossamfunn til Vårt Land.

Vil være med til månen

Forskere ved NTNU Samfunnsforskning har søkt om å bli med når NASA etter planene skal til månen i 2024.

Irene Karoliussen ved NTNUs senter for tverrfaglig forskning i rommet (Ciris) bekrefter at en søknad om å få være med i Gateway-prosjektet er sendt, ifølge Adresseavisen.

(©NTB)