Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 3. oktober.

Jehovas vitner-støtte

Barne- og familiedepartementet ber fylkesmannsembetet vurdere statsstøtten til Jehovas vitner fordi medlemmer kan bli utstøtt hvis de stemmer ved valg, skriver Vårt Land.

I august skrev Vårt Land at medlemmer av Jehovas vitner ikke har lov til å ha politiske meninger, og avgir de med viten og vilje stemme ved et politisk valg, må man melde seg ut av trossamfunnet.

New Zealand-rettssak

Australske Brenton Tarrant, siktet for å ha drept 51 personer under moskeangrepet i Christchurch i mars, vil ikke flytte rettssaken likevel.

Det ble ikke oppgitt noen grunn for hvorfor den 28 år gamle australieren tilsynelatende har ombestemt seg.

Portforbud i Bagdad

Den irakiske statsministeren har erklært portforbud i Bagdad inntil videre, etter at minst sju mennesker er drept og mer enn 400 ble såret i løpet av to dager.

Alle kjøretøyer og enkeltpersoner har totalforbud mot å bevege seg i Bagdad fra klokken 5 onsdag, torsdag, og inntil videre, sier irakiske myndigheter.

Vil utrede jernbane

Arbeiderpartiet ønsker en konseptvalgutredning av en forlenget jernbane i Nord-Norge og vil ha en avklaring før neste valg.

– Det må være en åpen og bred utredning som går lengre i å belyse behov og muligheter enn den utredningen som Jernbanedirektoratet la fram i sommer, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Aftenposten.

Vil lagre migrant-DNA

Amerikanske myndigheter planlegger å registrere DNA fra migranter som tar seg inn i landet ulovlig. Menneskerettighetsforkjempere reagerer kraftig.

Det er USAs sikkerhetsdepartement DHS som står bak planen om å innhente DNA fra udokumenterte migranter og lagre DNA-profilene i en database for kriminelles DNA-profiler.

(©NTB)

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken