Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 21. oktober.

220 millioner til TV-aksjonen

Det er samlet inn 220 millioner kroner i årets TV-aksjon som går til CAREs arbeid for kvinners rettigheter i noen av verdens fattigste land.

I alt 100.000 bøssebærere over hele landet har samlet inn penger gjennom dagen. I gjennomsnitt har hver av de 5,3 millioner innbyggerne Norge gitt 41,34 kroner.

Bilbrann i Oslo etterforskes

Politiet mistenker at en bil som ble funnet brennende på Haugenstua i Oslo søndag kveld, er påsatt. Brannen føyer seg inn i rekken av andre bilbranner i Oslo i år.

– Vi har grunner til å tro at bilen er blitt antent og har gjort funn i nærheten som kan underbygge dette, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt.

Grønn seier i Sveits

Det venstreorienterte miljøpartiet De Grønne i Sveits øker oppslutningen med 5,9 prosentpoeng og får 13,2 prosent, viser den endelige stemmetellingen. Sentrums- og miljøpartiet De liberale grønne får 7,8 prosent oppslutning, mot 5 prosent i 2015.

Mens de grønne partiene gjør et brakvalg, taper det høyrepopulistiske Sveitsisk folkeparti (SVP) velgere. Likevel ble de landets største parti.

Morales tar første stikk

Bolivias president Evo Morales ligger an til å vinne første runde i presidentvalget, men han får det tøft i kampen om makten i det søramerikanske landet.

Morales har fått 45 prosent av stemmene, mens hans viktigste utfordrer Carlos Mesa har fått 38 prosent, viser resultatene etter at 83 prosent av stemmene er talt opp.

Nyvalg i Nord-Makedonia

Nord-Makedonias politiske ledere ble søndag enige om å gjennomføre nyvalg i april etter at EU avviste medlemskapsforhandlinger med landet.

Valget skal holdes 12. april 2020.

Wild tok seier

Minnesota Wild tok sin andre seier i sesongen da de møtte Montréal Canadiens på hjemmebane søndag i NHL.

Wild sikret seg en 4-3-seier, og det var uten ishockeystjerna Mats Zuccarello. Nordmannen har ikke vært med på lagets siste kamper på grunn av en skade «i underkroppen».

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken