Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 17. desember.

Departement innrømmer alvorlig kritikk

Forsvarsdepartementet innrømmer at Riksrevisjonen har gitt dem alvorlig kritikk etter undersøkelsen om overgangen til nye jagerfly, skriver Klassekampen.

Rapporten har undersøkt om støttefunksjonene på bakken fungerer effektiv i overgangen fra F-16 til F-35.

Boeing innstiller produksjonen av MAX-flyene

Boeing innstiller i januar produksjonen av 737 MAX-fly. Alle MAX-fly står på bakken etter to ulykker, og det er uklart når flyforbudet oppheves.

Boeing vil forsøke å unngå permitteringer, og de vil også til en viss grad fortsette å ta imot noen leveranser fra underleverandører slik at selskapet kan gjenoppta produksjonen raskt.

Voldelige sammenstøt i Beirut

Sent mandag kveld støtte tilhengere av Hizbollah og Amal-partiet sammen med opprørspoliti i Beirut i Libanon.

De voldelige sammenstøtene oppsto etter en video på sosiale medier som kritiserer det sjiamuslimske samfunnet og dets lederskap. I videoen fornærmer en mann blant annet sjia-imamer, Hizbollah-ledere og tilhengere av Amal-partiet.

Norge nest best på likestilling

For tredje år på rad kommer Norge på andreplass i en global rangering av likestilling. Igjen er det islendingene som topper lista.

Likestillingsbarometeret, omtalt av VG , er gjort av World Economic Forum og tar for seg likestillingssituasjonen i 153 land.

Ingen Oscar-nominasjon på «Ut og stjæle hester»

Hans Petter Molands film «Ut og stjæle hester» nådde ikke opp til en nominasjon til årets Oscar-pris for beste ikke-engelskspråklige film.

91 filmer var påmeldt i kategorien beste internasjonale langfilm, og ti filmer har blitt valgt ut til en såkalt kortliste. Heller ikke Sverige eller Danmark nådde opp med sine filmer.

(©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken