Kirken mener Norge skusler bort sitt renommé

Den norske kirke mener Norge skusler bort sitt internasjonale renommé og har satt fram fire krav til Stortinget, regjeringen og utlendingsforvaltningen.

Mellomkirkelig Råd sier kravene kommer som følge av høstens mange tvangsreturer av unge afghanere som kom til Norge som mindreårige, de såkalte oktoberbarna.

Kommandørkaptein raser mot uttalelser om kvinner

Kommandørkaptein Benedicte Flakstad reagerer sterkt på oberstløytnant Harald Høibacks påstand om at kvinner i forsvaret svekker Norges stridsevne.

– Jeg er helt uenig, og det baserer jeg på tilbakemeldinger fra menn og kvinner i forsvaret. Ut ifra den kunnskapen jeg har angående fysiske krav, øving og trening før man kan sendes i operasjoner kan jeg ikke skjønne at det stemmer, sier Flakstad, som er tidligere mottaker av Forsvarets likestillingspris, til VG.

Departementsråd: Politireformen henger ikke på greip

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener departementsråd Tor Saglies kritikk av nærpolitireformen og resultatet av den, støtter opp om partiets bekymringer.

Det var på et seminar i regi av Universitetet i Oslo i oktober at Saglie holdt et innlegg der han blant annet sa at reformen har målformuleringer som «ikke henger helt på greip». Eksempelet han brukte var at et nærpoliti skal springe ut av lokalsamfunn, samtidig som lensmannskontor legges ned, skriver Nationen.

Senatet utsetter å stemme på skattereform

Senatets avstemning om en ny skattereform ble utsatt torsdag kveld. Debatten i Washington vil fortsette fredag.

Blant annet sier republikaneren Ron Johnson fra Wisconsin at han fortsatt holder tilbake sin støtte til forslaget fordi skattepakken ikke gir stort nok skattekutt for bedriftseiere. I tillegg har senatorene Bob Corker og Jeff Flake vært til bekymring for Senatets republikanske leder Mitch McConnell.

Japans keiser abdiserer 30. april 2019

Japans keiser Akihito vil abdisere 30. april 2019, bekrefter statsminister Shinzo Abe. Det blir den første keiseren som går av på 200 år.

Akihito vil være 85 år når han abdiserer. Keiseren har slitt med helseproblemer de siste årene. I juni godkjente parlamentet i Japan en engangsregel som åpner for abdikasjon innen tre år, kun for Akihito.

FIFA-rettssaken i New York ikke helt A4

Amerikanske medier melder om flere episoder som har inntruffet under FIFA-rettssaken i Brooklyn i New York, som nå har pågått i tre uker.

Torsdag ga dommer Pamela Chen den tidligere fotballpresidenten i Peru, Manuel Burga, en verbal ørefik for angivelig å ha tatt en binders og en penn fra skrivepulten til hennes sekretær. Burga skal også ha gjort en kuttende håndbevegelse over halsen for å skremme et vitne. Hans forsvarer forklarte bevegelsen med at han klødde på et utslett på halsen.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her