Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde natt til onsdag 29. november

Dette er blant de største sakene natt til onsdag.

Utenlandske aktører prøvde å hacke NUPI

Utenlandsk etterretning forsøkte i høst å ta seg inn i NUPIs datanett, bekrefter Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Politiets sikkerhetstjeneste overfor VG. De to organene opplyser til avisen at de har bistått Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) med å stanse det alvorlige datainnbruddet.

Les også: FN innkaller til hastemøte etter Nord-Koreas missiltest

Nord-Korea: Det nye missilet kan nå hele USA

Nord-Korea hevder at tirsdagens test av en ny type interkontinental ballistisk missil, Hwasong-15, var vellykket, og at det kan nå hele USAs fastland, ifølge en kunngjøring på statlig TV i det lukkede regimet. Det skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Kim sa også at landet med dette har nådd et historisk gjennombrudd ved å bli en atommakt.

Senatet i Australia sier ja til likekjønnet ekteskap

Det australske senatet godkjente et lovforslag som åpner for å legalisere likekjønnet ekteskap. 43 senatorer stemte for, mens 12 stemte imot. Loven er ventet å bli godkjent i representantenes hus i løpet av de kommende ukene. De fleste politikerne skal ha blitt enige om å følge det australske folks ønske.

Lagmannsretten frifant Vegvesenet etter dødsulykke

Statens vegvesen ble først dømt til å betale 3,1 millioner kroner i erstatning etter en dødsulykke i Hyvingstunnelen på E16 mellom Voss og Bergen i 2011. Lagmannsretten har nå frifunnet staten. Det var en 32 år gammel småbarnsfar fra Bergen som omkom i ulykken, skriver Bergensavisen.

Spesialenheten etterforsker politiets håndtering av familievoldssak

Riksadvokaten har beordret Spesialenheten for politisaker til å etterforske politiets håndtering av en familievoldssak. Spesialenheten mente først det ikke var grunn til å se nærmere på saken som endte med at en mann ble dømt til 7 måneders fengsel for familievold, skriver Aftenposten.

Les også: Vegvesenet fjerner busslommer: - Gammeldags

Flyplassen på Bali forblir stengt

Den internasjonale flyplassen i Denpasar på Bali blir stengt i et nytt døgn som følge av vulkanen Agungs røyk- og askeutbrudd. Flyplassen holdes dermed stengt for tredje dagen på rad. Tirsdag ble det opplyst at vulkanen har gått inn i en «kritisk fase». – Den ligger an til å få et større utbrudd, sa Gede Suantika fra det indonesiske senteret for vulkanologi og håndtering av geologisk risiko.

Rangers tapte for Panthers i New York

New York Rangers gikk på et smertefullt tap på hjemmebane da Florida Panthers vant 5–4 i Madison Square Garden tirsdag kveld. Etter fire strake seiere og åtte kamper vunnet på rad på hjemmebane, lå alt til rette for Rangers, men gjestene fra Florida klinket til allerede i første periode med en 3-0-ledelse på isen på Manhattan.

Les også

OECD råder Norge til å beholde velferdsstaten

Kommentarer til denne saken