RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skjer akkurat nå

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet søker fremdeles etter savnede ved Utøya.

SISTE: I et intervju med NRK sier politiet at de fortsatt ikke har oversikt over savnede personer. De har heller ikke total oversikt over eksakt hvor mange som befant seg på Utøya da massakren skjedde.

Politiet bruker nå store ressurser for å få en fullstendig oversikt over situasjonen både i Oslo sentrum og på Utøya. De har ennå ikke oversikt over hvor mange personer som er savnet etter massakren på Utøya. 84 personer er bekreftet omkommet, og politiet utelukker ikke at dette tallet vil stige. Det foregår nå fortsatt søk ved Utøya.

Søker i vannet
- Alle etater søker nå i vannet. Status klokken 09 i dag tidlig var at 84 personer er omkommet. Det har ikke kommet noen ny informasjon etter dette, men vi utelukker ikke at det dødstallet vil stige, forteller politiadvokat Laila Søndrol ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Kaotisk
Hun forteller at det har kommet rapporter om at det skal være kaotisk på stedet.

- Det skal være vanskelig å komme fram dit, og kaotisk. Politiet har opprettet en krisetelefon som gjelder for begge hendelsene, telefonnummeret er 815 02 800, og de har fortløpende informasjon om ungdommer som har kommet til rette, sier hun videre.

Kripos har nå kommet til stedet for å foreta undersøkelser. Det er nå innført flyforbud over utøya.

- Publikum ikke i fare

Politiet oppfordret fredag kveld folk til å holde seg inne, og ikke gå ut i Oslo sentrum. Den siste rapporten sier at de nå ikke har opplysninger som skulle tilsi at publikum er i fare. Det er heller ikke lenger behov for restriksjoner på mobilbruk i Oslo sentrum.

- Livet i Oslo må gå tilbake til normalt, sa visepolitimester Roger Andresen på pressekonferansen på politihuset tidligere lørdag. Han ber publikum å vise respekt for de sperrede områdene.

Politiet har tatt ut siktelse mot Anders Behring Breivik (32) som ble pågrepet på Utøya fredag kveld. Han kan risikere lovens strengeste straff om han blir dømt. Han kan risikere lovens strengeste straff på 21 år.

Politiet oppfordrer publikum som sitter på bilder og videomateriale fra hendelsene om å kontakte politiet. De oppfordrer også alle næringsdrivende i området rundt regjeringskvartalet som har videoovervåking om å kontakte politiets tipstelefon: 22 66 99 66.

Politiets pårørendetelefon (gjelder for både bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet og massakren på Utøya): 815 02 800.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere