*Nettavisen* Nyheter.

Dette skjer på nettet - NÅ

Bak lukkede dører kan det snakkes om mye. Se hva nettfolket snakker om her.

14.09.09 16:04

Enten du er aktiv Twitter eller ei kan det være vanskelig å følge med på alt som skjer på Twitter fra norske brukere. Med det som bakgrunn har Nettavisen utviklet www.twitterlisten.no - en oversikt over hva som skjer i den norske Twittersfæren.

- Bakgrunnen for at vi laget Twitterlisten var et ønske om å akkumulere det som skjedde blant norske twittere, men på en slik måte at det kunne være tilgjengelig for alle. Twitterlisten er både et verktøy for folk som er på Twitter, men også en mulighet for alle andre å følge med, sier direktør for innovasjon og utvikling Pål Nisja-Wilhelmsen.

Søkeord
På Twitterlisten kan man få en oversikt over de mest populære stikkordene som brukes på Twitter, og se hva norske brukere skriver om dette. For øyeblikket er dette stikkord som valg09, velg09, hvisfrp, venstre, fotball og hvisrødt.

- Denne oversikten forandrer seg kontinuerlig og er et ganske avansert verktøy for alle som ønsker å følge med på hva som skjer, sier Nisja-Wilhelmsen.

Populære lenker
I tillegg gir Twitterlisten en oversikt over de mest populære lenkene blant norske twitrere.

- Det er mange oppegående mennesker på Twitter som deler mange gode lenker, men for utenforstående eller for den sakens skyld - de som twitrer selv - kan det til tider være vanskelig å følge med. Denne lenkelisten kan gi gode tips til saker og sider man bør få med seg slik som for eksempel Dagsavisens gode artikkel «valg for dummies» som 15 twitrere har lenket til i dag.

Som sin søster, blogglisten.no, gir også Twitterlisten deg topplister. Ikke bare over de mest populære brukerne, men også de som blir mest referert og er mest aktive.

- Det er enkelte på Twitter som helt klart skiller seg positivt ut og det er derfor viktig på en slik tjeneste å sette ekstra fokus på dem.

Utviklet hos Nettavisen
Twitterlisten er utviklet og designet i Nettavisen og Ole Christian Enger har kodet tjenesten.

- Det er en utfordring å ta en etablert tjeneste og klare å legge på best mulig tilleggsverdi som kan gjøre en tjeneste interessant nok. Vi føler at vi med Twitterlisten har klart å lage noe som kan være både tilgjengelig og oversiktelig for både folk flest og twitrere.

Enger mener at det unike ligger i nytteverdien for alle dem som ikke er svært aktive på Twitter:

- Mye skjer på Twitter som kan være skjult for alle dem som mener de ikke har bruk for tjenesten eller rett og slett ikke finner tiden.

For å komme med på Twitterlisten må man ha lokasjon Norway på Twitter. Dette kan man endre her.

Her finner du twitterlisten.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.