RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skrev Giske

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Trond Giske (Ap) sier han ikke har truet styreleder Harald Norvik i Telenor rundt salget av TV 2. Nå har han offentliggjort to SMS-er som er sendt styrelederen.

Næringsminister Trond Giske (Ap) sier han ikke har truet styreleder Harald Norvik i Telenor rundt salget av TV 2. Han sier også at han kommer til å offentliggjøre to SMS-er som er sendt styrelederen.

- Jeg vil tro at ethvert selskap som får politiske meningsytringer, opplever det som press. Norvik sier at han opplevde dette som et utilbørlig press. Det får vi bare ta til etterretning at han mener, sier Giske i et intervju med TV 2 fredag kveld.

- Vi har hatt vår kommunikasjon med Telenor innenfor de rammene som er lagt og som jeg selv har ført i pennen i stortingsmeldingen som vi la fram i fjor vår. Det er fullt mulig å si vår mening og samtidig være tydelig på at det er styret som tar beslutninger, fortsetter Giske.

- På et møte med meg spurte han (Norvik, red.anm.) om dette kunne få konsekvenser. Og da sa jeg kategorisk at det ikke lå noen trussel i dette, sier Giske.

- Det som jeg synes Norvik sa tydelig, er at han på møtet med meg kategorisk fikk fastslått at det ikke var noen trussel mot styret.

Norvik har fortalt om to SMS-meldinger der Giske skal ha skrevet at regjeringen faktisk skulle behandle et salg.

- I SMS-ene sto det at jeg ønsket å fremme saken for underutvalget. Og for å være sikker på at meningen kommer tydeligere fram enn det Norvik sa, har vi valgt å offentliggjøre dem. De vil bli offentliggjort i sin helhet, sier næringsministeren

Her er SMS-ene sendt til Norvik

SMS nummer 1 - sendt 7. januar klokken 13.52: Takk. Vet du noe mer om tidsløp? Statsråden har bedt meg formidle at han fortsatt mener at det må finnes en løsning hvor tv 2 ikke selges. Dette er forsterket av at de ansatte i a-pressen så klart går i mot. Han ønsker å orientere regjeringens underutvalg. Og ber om at det ikke fattes noe vedtak om salg før som. Også er drøftet der fint om du kan kontakt meg. Mvh (embetsmann).

SMS nummer 2 - sendt 7. januar klokken 14.23: Harald. Statsråden ønsker å presisere at når han ønsker å drøfte saken i regjeringen så er det ikke for å instruere, men for at regjeringen skal være orientert før noe vedtak er fattet. Han ønsker også formidlet i styret at informasjon i denne saken har vært dårlig håndtert og at en rask beslutning nå vil forsterke dette. Når statsministeren sier at R ikke har noen mening, mener Giske det nettopp har sammenheng med at tidsløpet ikke har gitt tid til å drøfte saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere