*Nettavisen* Nyheter.

Dette snakker du om på date

Foto: (SHUTTERSTOCK)

Gamle erobringer, sykdommer og penger er generelt tabu-emner når man skal bli kjent. Men hva kan man prate om da?

(SIDE2): De fleste har vel fått med seg hva man helst ikke bør snakke om på date.

Her er noen tips til hva du kan prate om:

1. Har du noen søsken?
Dette er et ganske trygt felt. Å spørre om foreldre kan være risikabelt med tanke på skilsmisse eller lignende, men søsken får ofte frem gode minner og kan derfor være hyggelig uten at det blir for personlig.

2. Vært på noen spennende reiser?
De fleste liker å reise, og de liker enda bedre å snakke om det. Dere får også innsikt i hverandres bakgrunn og framtidsplaner. Kanskje dere reiser sammen neste gang?

3. Vil du ha en drink?
Mat og drikke er gode emner, særlig hvis man er på et sted hvor dette serveres. I og med at mat er noe alle har et forhold til burde det være lett å snakke om, og du finner også ut om dere deler kulinariske preferanser.

4. Hva studerte/studerer du?
Dette kan gå flere veier; enten kan personen du er på date med elske å fortelle om sine mange akademiske suksesser, eller måtte innrømme at han eller hun jobber med noe helt annet enn det den studerte. Uansett kan du komme med komplimenter og godord og virke veldig sjarmerende.

5. Liker du jobben?
Mange liker å prate om jobben sin, og det er jo interessant å vite om du dater en framtidig næringslivstopp eller en kelner. Uansett står du i fare for å få vite detaljer om hvor lei personen er av jobben sin og at det egentlig er en skuespillerspire du sitter og prater med. Det er her du skal virke veldig støttende og interessert.

6. Hvem er vennene dine?
Ved å spørre om vennene får du antagelig vite mer enn du egentlig trenger, men det er likevel viktig informasjon. De sier nemlig noe om hvordan hun eller han er som person og hvis dere blir sammen er de gode kilder til mørke hemmeligheter. Så hør etter når du hører om hvordan de ble kjent, hvor fantastiske de er og alt det hysteriske morsomme de gjør sammen.

7. Har du noen hobbyer?
Ikke bare får du litt innsikt i hvor mye dere egentlig har til felles, men det er gode muligheter for oppfølgingsspørsmål.

8. Hva er dine framtidsplaner?
Bare mye mer diskrè, så du ikke virker overivrig. Men les kroppsspråket og finn ut om personen slapper av og har det gøy, i så fall kan et slikt spørsmål vekke interesse for hva nettopp dere kan finne på sammen framover.

Det viktigste er at du stiller en del spørsmål, og hører etter på hva personen svarer.

(Kilde: Ivillage)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.