*Nettavisen* Nyheter.

Dette spillet blir blodig

Flerspilleren til skytespillet «Gears of War 2» vil bli en blodig affære. Les detaljene her.

30.05.08 09:39

(Spillmagasinet): Det amerikanske spillbladet X360 Magazine kjører en stor forhåndssak på «Gears of War 2» i neste nummer, men allerede nå har nettsiden Xbox360fanboy.com publisert detaljene fra artikkelen rundt flerspillermodusen.

Oppfølgeren til det kritikerroste skytespillet vil tilby onlinekamper for to lag på fem medlemmer hver og skal ha flere nye moduser, våpen og trekk. Magasinet skriver at det vil være mulig å dukke opp igjen når en dør, selv om fokuset fremdeles vil være «er du død, er du ute».

Tre nye moduser

En av de nye modusene heter Guardian. I denne modusen blir en av lagkameratene valgt som leder og dør han vinner det andre laget. Utfordringen blir med andre ord å holde sjefen i live. De andre spillerne på laget vil komme tilbake når de blir drept.

En tilsynelatende nyvinning kommer med modusen Wingman. Her deler to spillere en kropp og skal kjempe mot fire andre figurer som hver blir kontrollert av to spillere. Det er uklart hvordan denne modusen fungerer i praksis.

Se gameplayvideo fra «Gears of War 2»
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(10457,1);

Den siste nye modusen heter Meatflag. Dette er en variant av Capture the flag bortsett fra at flagget er en levende datafigur - antagelig en berserker som langtfra velvillig lar seg dra med som kjøttflagg. For å få ham med må du få ham i bakken og så bruke ham som meatshield - en ny funksjonen som lar deg bruke en fiende som beskyttelse.

Når du har fått tak i kjøttflagget kan du bare skyte med pistol og figuren din beveger seg saktere. Motstanderne kan skyte på berskeren til han går berserk igjen (naturligvis).

Nye og dødelige trekk

Epic Games har fått på plass et par nye måter å gjøre det av med fienden også, og nye måter å søke dekning på.

En av de nye måtene er å trykke på Y-knappen når du holder en fiende som «kjøttskjold». Dette vil snu ham rundt og figuren din vil dunke hodet hans i bakken til han dør.

Det vil også bli mulig å ta med deg andre skjold som beskyttelse mot kuler, men dette betyr at du kun har pistolen tilgjengelig og du beveger deg saktere. For større handlefrihet kan skjoldene da slås ned i bakken slik at du kan skjule deg bak dem. Dersom fiender kommer nære nok, kan de sparke ned skjoldene.

Nye våpen

Selv om du bare kan bruke en pistol mens du holder skjoldet, er den blank og ny og av utenjordisk kvalitet. Pistolen kalles Medusa og skyter etter sigende ut flere runder per skudd.

To andre nye våpen er flammekasteren Scorcher og en modifisert versjon av Hammerburst.

Granatene er også omprogrammert til å kunne settes fast på vegger eller personer og så brukes som miner som kan detoneres på avstand. Du vil også bli satt ut et øyeblikk av røygranater dersom du er nærme eksplosjonen. En annen type granat kaldt Poison vil suge liv ut av personer som blir fanget i granatens radius.

«Gears of War 2» slippes til Xbox 360 i løpet av høsten 2008.

32

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.