RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette spillet kostet 115.000 kr

(Blog.videogamepricecharts.com)
Sist oppdatert:
Amerikaneren punget ut 17.500 dollar for spillsamlernes «Hellige gral».

(Spill): JJ Hendricks er ikke som spillentusiaster flest. Han er kanskje ikke som de fleste samlere heller. Nylig betalte han over 100.000 norske kroner for ett Nintendo-spill.

Det dreier seg om gullversjonen av «Nintendo World Championships» til NES. «Nintendo World Championships» er i utgangspunktet ikke et spill, men en konkurranse arrangert av Nintendo i 1990 hvor deltakerne skulle få poeng i tre forskjellige NES-spill i løpet av seks minutter og 21 sekunder.

Til konkurransen ble det laget 116 spesialkassetter. 90 var vanlige grå, mens 26 ble gullfarget og delt ut til vinnerne og finalistene i konkurransen. Du kan lese mer om konkurransen på Wikipedia.

Kassettene er regnet for å være de mest sjeldne og verdifulle NES-kassettene noensinne utgitt. Gullkassetten kalles «spillsamlernes Hellige gral». For 17.500 dollar kan en si at Hendricks gjorde et kupp. Utropsprisen i auksjonen på eBay var på 25.000 dollar – drøye 165.000 norske kroner.

Hendricks har skrevet et langt innlegg i bloggen sin om hvordan han endte opp med et eksemplar av spillenes Hellige gral. Les artikkelen her.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere