Dette tenner oss

Foto: Wavebreakmedia Ltd (Thinkstock)

Kvinner får større sexlyst av å gå ned i vekt, mens gutta håper på sex når de vasker huset.

29.10.13 17:22

(SIDE2:) Hva er mest effektivt for å gjøre når du savner sexlysten? Ifølge en britisk studie er det å gå ned i vekt det som hjelper mest for damene, mens gutta satser på å forføre dama etter en kveld sammen med kompisene.

Følelse av seier

Undersøkelsen avslørte også at det å trene, ta seg et varmt bad eller å vinne penger gir en positiv virkning på sexlysten for begge kjønn, skriver Daily Mail.

Psykolog Tracey Cox er blant annet ekspert på kroppsspråk og kjærlighetsforhold og hun tror at det få en følelse av seier gir både bedre selvfølelse og selvtillit:

- For eksempel så vil det å vinne eller beseire noe føre til et adrenalinrush som igjen kan føre til en høyere sexlyst, forklarer Tracey Cox og legger til at hele kroppen blir mer våken og at hjertet vil banke fortere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thinkstock/GettyImages

- Enten om det er favorittlaget ditt som vinner en kamp eller om man vinner penger på bingo, så blir dette en personlig seier som inkluderer en følelse av lykke. Det ligger i vår natur å være best og dette er et mennesklig instinkt som holder oss i live, sier psykologen.

Mer enn 2000 menn og kvinner deltok i studien. Videre viste resultatet blant annet at menn faktisk tenner på å vaske og tørke støv. Kvinner føler at en ny hårfrisyre og det å ta på seg sminke får de i bedre humør.

Tracey Cox mener også at folk ikke skal bli overrasket over at det å rydde og vaske huset er på topp ti listen for gutta.

- De fleste menn ser ikke på dette som deres «oppgave» og de føler de har gjort en form for god prestasjon. Sannsynligvis vil dette derfor få dem til å tro at det er større mulighet for å ha sex fordi partneren vil bli fornøyd og dermed «belønne» typen med seksuell aktivitet.

Topp ti for hva som tenner kvinner:

1) Gå ned i vekt
2) Rent sengetøy
3) Å vinne en stor pengesum
4) En kveld ute med venninnegjengen
5) Et varmt bad
6) En kveld på byen sammen med jobbkollegaer eller julebord
7) En ny hårfrisyre
8) Å sminke seg
9) Trening
10) Å fullføre en stor og krevende oppgave på jobben

Topp ti for hva som tenner menn:

1) En kveld ute med kompisgjengen
2) Nytt sengetøy
3) Et varmt bad
4) Å vinne en stor pengesum
5) Sport - når den man heier på gjør det bra
6) Gå ned i vekt
7) Trening
8) Å kjøre en sportsbil
9) Å fullføre en stor og krevende oppgave på jobben
10) Husrengjøring

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.