RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette tror ekspertene om renten

Sist oppdatert:
Selv om Norges Bank hevet renten torsdag så betyr ikke det at rentenivået er på full fart opp. Sjekk hva ekspertene mener her
I dag satte Norges Bank opp renten med 0,25 prosentpoeng til 2,00 prosent. Men rapporten fra Norges Bank ble ansett som langt mer myk av ekspertene.

Øystein Dørum, sjeføkonom i DnB NOR Markets, sier til iMarkedet.no at Norges Banks undertone klart indikerte at renteoppgangen ikke blir rask, men rolig.

- Etter de signalene sentralbanken ga og det som har kommet fra utlandet så regner vi med at det kommer tre rentehevinger innen de neste 12 månedene, en før jul og resten etter, sier Dørum til iMarkedet.no men påpeker at utviklingen av kronekursen vil være viktig for denne utviklingen.

- Dette var bra, sier Tormod Andreassen, sjeføkonom i Sparebank1 Gruppen til iMarkedet.no.

Han mener at Norges Bank trakk en riktig beslutning da de hevet renten, særlig med bakgrunn i statistikk som kom torsdag som viste videre oppgang i det private låneopptaket. Dessuten er han glad for at Norges Bank ikke lar seg rikke av krusninger på valutaoverflaten.

Andreassen er enig med Dørum i at renten forsiktig vil heves neste tolv måneder, men er noe mer renteoptimist;

- Jeg ville sagt at renten er tre prosent neste år, da med pluss minus en kvarting, sier Andreassen til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere