RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette tror markedet om kronekurs og renten

Sist oppdatert:
Skandinaviska Enskilda Bankens spørreundersøkelse blant markedsaktører viser større appetitt på risiko, positivt syn på aksjer og forventning om en sterk krone fremover. Sjekk også renteprognosene til investorene her
Hvert halvår sjekker Svenska Enskilda Banken (SEB) temperaturen hos investorene og forvaltere i som opererer i det norske markedet. Juli rapporten foreligger nå og gir et interessant bilde av forventningene til utviklingen av norsk økonomi og valuta fremover.

Undersøkelsen avdekker at markedet forventer at den norske kronen vil styrke seg til 7,8150 EURNOK de neste seks månedene. Over det neste året forventer markedet at kronen vil svekke seg tilbake til 7.90 nivået.

I skrivende stund omsettes valutaen til 7,86 EURNOK.

De forventer også at dollen vil svekkes mot norske kroner i det lange bildet, men uendret i det korte. Men dollarkursen mot norske kroner i øyeblikket er på 6,50 USDNOK.

Dette er det samme som markedet forventer at norske kroner vil ligge på mot dollaren de neste tre månedene. De neste seks månedene forventer markedet at dollaren vil svekke seg til 6.35 USDNOK.

Høyere risikoappetitt

62 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de forventer sin risikovillighet, eller appetitt, vil være uforandret de neste tre månedene.

Men 23 prosent forventer at de vil øke sin appetitt for risiko over den samme tidsperioden. 15 prosent forventer at deres villighet til å ta sjanser vil gå ned.

Samtidig viser undersøkelsen at aksjer er det foretrukne instrument å plassere kapital i. Hele 68 prosent svarer at de vil kjøpe aksjer fremfor kontanter eller obligasjoner.

Spår renteheving til juni

Hele 73 prosent av de som deltok i undersøkelsen forventer at renten skal heves første gang i juni, mens bare 20 prosent tror første renteoppgang kommer i august.

Men når det er sagt forventer markedet at rentene skal holde seg lenge. Deltagerne ble spurt hva de forventer renten skal være på i desember 2006.

Hele 35 prosent av de undersøkte forventet at renten da ville være på 2,25 prosent. I dag er den på 1,75 prosent. 20 prosent forventer at renten vil være på 2,5 prosent i desember 2006 mens 13 prosent forventer at renten skal være høyer enn 3,5 prosent i desember 2006.

Les her for hva SEB forventer av den norske kronen fremover:
Venter knallsterk krone

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere