RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vigdis M. Bendiktsen, Nordlys

Dette var ikke bra nok for Posten

Nekter å levere til disse postkassene.

Postkassene skal bort fra veggen hos den enkelte og over på stativ. Etter hvert vil det gjelde samtlige borettslag i Tromsø, får Nordlys opplyst hos pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten. Bare eneboliger vil normalt være unntatt.

I Knausen borettslag er konflikten nå helt fastlåst. Fra mandag stanset all postlevering til borettslaget. Nå må alle hente den på «post i butikk» nede på Stakkevollveien. Beboerne føler seg overkjørt.

- Her ser du at det ikke er levert post til min postkasse, viser Johanne Henriksen, nestleder i styret i Knausen borettslag.

Lite dialog
- Vi hadde et møte med Posten der vi håpet å få til en dialog med dem, etter at de hadde signalisert at de ville ha postkassene samlet på stativ, forteller styreleder i Knausen borettslag, Bent Strand til Nordlys.

- De ankom i stedet møtet, som langt fra ble noe dialogmøte, med tegning der nye stativ allerede var plassert inn for hele borettslaget. Det virket som om de hadde avgjort alt.

Lovet normal levering
Borettslaget, som er et av de største i Tromsø, har siden juni 2012 fått gjennomført en renovering som blant annet har betydd at de ulike gatene har blitt gravd opp. I den forbindelse har man måttet flytte postkassene over til stativ.

Ifølge Strand ble det gjort midlertidig, etter avtale med daværende informasjonssjef Pål Jakobsen i Posten.

Jakobsen uttalte for øvrig til Nordlys den gang at posten skulle distribueres på vanlig måte etter hvert som gateområder ble friskmeldt.

Hærverk
Nå er jobben ferdig i deler av borettslaget. Samtidig ble det gjort hærverk på postkassene på det ene fellesstativet, og post lå spredt utover.

Styret ba derfor vaktmester om å flytte en del postkasser tilbake, slik de var plassert før arbeidet med gatene startet. Posten reagerte med å kreve at postkassene skulle tilbake på stativ innen 21. oktober. Da så ikke skjedde, kom beskjed om at de må hente posten sin på «post i butikk».

Strand forteller at ingen argumenter nyttet, verken om folk som er dårlige til beins eller kostnader det måtte medføre for borettslaget. Heller ikke at ingen andre borettslag rundt dem er påtvunget en slik løsning.

Dyrt for borettslaget
- Posten viste til at man allerede samler postkassene i 1. etasje der man har blokker. Men det er jo noe helt annet, dette er ikke blokker, men rekkehus, sier Strand.

Han bor selv i blokk på Håpet, der postkassene riktig nok er samlet, men der det aldri har vært snakk om å flytte postkassene for rekkehusene som tilhører samme borettslag. Ifølge Posten vil det bli en endring på det.

Og nå får ingen i Knausen borettslaget utlevert post. De midlertidige stativene anses ikke å være forskriftsmessig oppsatt.

Strand sier at områdene der Posten vil plassere stativene, er områder for snødeponi om vinteren, og ligger helt inntil kommunale veier. Hvis det skal settes opp stativer betyr det at snøen må kjøres bort.

- Det vil bli svært dyrt. Vi føler oss relativt overkjørt over å påtvinges en slik kostnad, med 14 dagers varsel, uten en reell mulighet for å kunne påvirke noe.

Strand peker på at også stativene blir dyre. Med erfaring fra det nylige utførte hærverket, vil man måtte ha solide stativer, plassert i områder som er godt opplyst.

- Dette arbeidet blir vi nå påtvunget å gjøre umiddelbart selv om det ligger snø på bakken, fare for frost/telehiv osv., og totalt uten mulighet for å planlegge en slik kostnad.

- Hadde de enda kommet for to år siden, da vi startet arbeidene her, sier Strand.

Ingen i Tromsø svarer
I Tromsø er det ingen i Posten som svarer på hva som har skjedd, men pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud sier at det er synd dersom Knausen-beboerne oppfatter Postens kommunikasjon som konfronterende.

- Det er på ingen måte meningen, så det beklager jeg, sier hun og mener de har prøvd å få til dialog og samarbeid med Knausen.

Samtidig bekrefter hun at Posten etter hvert vil gå i dialog med borettslagene i Tromsø om å samle postkassene på ett felles leveringspunkt.

Les flere saker fra Nordlys!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere