*Nettavisen* Nyheter.

Dette var ikke noe trygt gjemmested likevel

Foto: (Tollvesenet)

Her finner tollerne én kilo amfetamin.

Den polske mannen trodde luftfilteret på bilen var et sikkert gjemmested da han kjørte i land fra danskefergen i Larvik.

Tollere på kaia i Larvik fant amfetaminen i luftfilteret til motoren på den norskregistrerte bilen tirsdag 5. mars, skriver Østlandsposten.

Det var en polsk mann bosatt i Telemark som kjørte i land bilen fra Color Lines ferge «Superspeed», og han var alene i bilen. Da han ble avslørt erkjente han at han hadde hentet narkotika, og at han selv hadde vært med på å pakke det. Mannen ville imidlertid ikke avsløre hvilke andre som hadde vært med på smugleroppdraget.

- Han hadde vært med på å legge det der det ble funnet, opplyser leder for krimavdelingen ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø.

Kontorsjef i tollregion sør, Audun Rønningen, sier til Østlands-Posten at det var en kombinasjon av stikkprøvekontroll og etterretning som førte til at Tollvesenet kunne gjøre beslaget 5. mars.

- Den nøyaktige vekten på beslaget var 1.05 kilo, og dette regner vi som et stort beslag, sier Rønningen.

- Dette er resultat av godt tollhåndverk, og vi ser nå at vi jevnlig klarer å ta stoff som kommer inn med fergen til Larvik. I snitt gjør vi nok nå minst ett beslag hver dag, sier han.

Kontorsjefen sier at Larvik og Sandefjord nå er en av de viktigste innfallsportene for smugling av narkotika til Norge, og at mye av stoffet nok er på vei til markedet i Oslo.

- Hvor mye vi tar av det som kommer fra Danmark og med fly til Sandefjord er vanskelig å si. Det er nok ingen tvil om at det er stor pågang av stoff som forsøkes smuglet inn nå, sier Audun Rønningen til avisa.

Den polske mannen som ble tatt med amfetaminen i luftfilteret er nå varetektsfengslet i fire uker siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Les flere saker i Østlandsposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.