RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette vil han gjøre med Nettavisen

Ole Ueland er ordførerkandidat i Sola kommune og leder i Rogaland Høyre. Han er førstemann ut som nettavisens gjesteredaktør under Fylkes- og kommunevalget 2011.
Ole Ueland er ordførerkandidat i Sola kommune og leder i Rogaland Høyre. Han er førstemann ut som nettavisens gjesteredaktør under Fylkes- og kommunevalget 2011. Foto: Elisabeth Tønnessen
Sist oppdatert:
Ole Ueland (H) er ordførerkandidat i Sola. Men før han frir til velgerne, må han vinne Nettavisens lesere - som gjesteredaktør onsdag. Møt ham her!

Ole Ueland er ordførerkandidat i Sola kommune og leder i Rogaland Høyre. Han har en bachelorgrad i medier og Kommunikasjon fra Høyskolen i Oslo, og har bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver blant annet for selskap innen oljenæringen.

Med sine 28 år er han blant de yngste ordførerkandidatene som stiller til valg. Onsdag 24. august tar han styringen i Nettavisen som gjesteredaktør.

- Opptatt av valgfrihet
Ueland er kanskje ung som ordføreremne, men politiker har han vært lenge. Helt siden tidlige tenår, har han vært tro mot eget parti.

- Hvorfor valgte du å slutte deg til dette partiet?

- Jeg ble med i Høyre da jeg var 15 år gammel, og valgte dette partiet fordi jeg var opptatt av blant annet valgfrihet. Høyre er et parti som ser at folk er forskjellige og som synes det er bra, og ønsker at man i stor grad skal få bestemme selv, forteller Ueland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Har du vinglet mellom partiene?

- Nei, ikke etter at jeg valgte Høyre.

Kommunale kampsaker
Mandag lanserte Høyre sin skolekampanje som en viktig del av sin valgkamp. Ueland deler naturligvis dette engasjementet for utdanning:

- Hvilke kampsaker har du?

- Jeg er opptatt av å bygge flere boliger i vår kommune og region. Det er et stort press på boligmarkedet i Stavanger-regionen, som Sola er en del av, og vi mener at det å bygge flere boliger er den eneste måten å få ned prisene på, sier han, og fortsetter:

- Jeg ønsker også at skolene i Sola skal ha de beste lærerne, og vi vil satse mer på etter- og videreutdanning av lærere.

(Artikkelen fortsetter under boksen)

GJESTEREDAKTØRER I NETTAVISEN
Fylkes- og kommunevalget 2011

- Hvorfor inviterer Nettavisen gjesteredaktører?
- Lokalvalg domineres ofte av rikspolitikere. Nettavisen har valgt å gå mot den trenden ved å invitere profilerte lokalpolitikere til å være gjesteredaktører, sier adm.dir. og sjefredaktør i nettavisen, Gunnar Stavrum.

- Hva er målet med dette?
- Valgkamp handler om viktige veivalg for de fire neste årene. Vi lar partiene få en dag i gjesteredaktør-stolen slik at de kan velge saker som bør belyses.

- Nettavisen har også tidligere hatt gjesteredaktører. Det har vært en svært positiv erfaring, og jeg tror også at politikerne har hatt glede av å se fra innsiden hvordan en stor redaksjon arbeider, sier Stavrum.

- Jeg jobber for at det skal skapes verdier og arbeidsplasser i kommunen, og er opptatt av å drive en aktiv lokal næringspolitikk. Partiet er blant annet mot innføring av eiendomsskatt. Videre ønsker vi å holde de kommunale avgiftene lave - Sola har faktisk de laveste kommunale avgiftene i landet. Vi er veldig bevisst på hvordan innbyggernes skattepenger brukes på en god og effektiv måte, konstaterer ordførerkandidaten.

- Hva er sannsynligheten for at du vinner valget?

- Det blir opp til velgerne å avgjøre, men vi har hatt Høyre-ordførere i Sola siden 1999, så jeg tror at det er gode muligheter for at vi får fortsette. Men vi må først gjøre et bra valg. Det er alltid en utfordring å bytte ordførerkandidat, men jeg får gode tilbakemeldinger så langt.

Kan bli Norges yngste ordfører
Ueland er ingen politisk novise selv om han ikke er eldre enn 28 år.

- Hva tenker du om at du kan bli Norges yngste ordfører om du blir valgt?

- Jeg tenker ikke så mye på akkurat det. Jeg har et engasjement for å gjøre kommunen vår bedre, slik jeg regner med de andre kandidatene også har. Jeg har lang erfaring fra politikk og kommunestyre, så jeg tror at jeg kan gjøre jobben selv om jeg er relativt ung, sier han.

Spennende utfordring å styre Nettavisen
Men det er ikke bare velgerne Høyre-politikeren skal vinne. Onsdag overtar han redaktørstolen i Nettavisen, og skal sette sitt preg på nyhetsbildet leserne får presentert:

- Hvorfor takket du ja til å være gjesteredaktør i Nettavisen?

- Det tar jeg som en veldig spennende utfordring. Jeg er opptatt av at dette er et kommune- og fylkestingsvalg, og ikke et stortingsvalg. Jeg er glad for å få muligheten, og håper at dette kan bidra til å rette fokus på lokale saker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Nettavisen har mye bra saker
Ueland er selv en aktiv bruker av Nettavisen, men det er én ting han savner.

- Hva synes du om Nettavisen (positivt/negativt)?

- Nettavisen er en avis jeg bruker mye fordi jeg synes at det er mye bra saker, innenfor både politikk og næringsliv, samt andre ting jeg er opptatt av. Om jeg skal trekke fram noe som kunne vært bedre, så synes jeg det kunne vært mer stoff utenfra Oslo og Bergen. Det skjer også mye spennende i Stavanger-regionen og andre steder i landet, sier han.

- Vil fokusere på lokale saker
Og nettopp dette har han tenkt å gjøre noe med.

- Hva kan vi forvente oss med deg som gjesteredaktør?

- Jeg vil ha fokusere på lokale saker som betyr noe i denne valgkampen. Jeg har også tenkt på å lage noe stoff om frivillighet og frivillige organisasjoner som gjør en enorm innsats i hele landet, og som spiller en stor rolle i samfunnet innenfor alle områder, sier Ueland, som ser fram til oppgaven:

Ser fram til å jobbe «på andre siden av bordet»
- Jeg gleder meg veldig. Jeg har selv en utdannelse i medier og kommunikasjon fra Høyskolen i Oslo, men har aldri jobbet på den siden av bordet. Det blir spennende å jobbe i en redaksjon, og å se hvordan det fungerer - og jeg ser fram til å lære noe nytt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere