Ingen tvil om at tidligere president George W. Bush fikk skitnet til hendene sine under to presidentperioder. Bush bekjempet terrorisme, startet to kriger og måtte på slutten av sin andre periode forholde seg til den verste finanskrisen siden Den store depresjonen.

Under en tale ved Universitetet i Texas tirsdag denne uken, fortalte Bush at han hverdagen ble drastisk forandret etter at han flyttet ut av Det hvite hus i slutten av januar 2009.

Ekspresidenten fortalte at han blant annet måtte plukke opp etter hunden sin, Barney, etter at den skotske terrieren hadde gjort sitt fornødne på naboens plen.

- Ti dager etter at presidentperioden var over, så sto jeg der med en plastpose i hånden og plukket opp det jeg hadde forsøkt å vri meg unna i åtte år, sa Bush.

- Vil komme som et sjokk
Bush talte til 2000 mennesker på universitetet og benyttet anledningen til å kunngjøre sine planer om å gi ut bok neste måned. Boken «Decision Points» er den første boken han har forfattet etter presidenttiden.

- Dette vil komme som et sjokk på noen folk i landet vårt som ikke trodde at jeg kunne lese en bok, og ikke minst skrive, sa han sarkastisk og understrekte at det ikke kom til å være noen «Bush er kul»-bok.

Bush har levd et tilbaketrukket liv etter presidentperioden, men den amerikanske befolkningen har ennå ikke glemt ham. Ifølge en meningsmåling utført av AP-GfK er 55 prosent fortsatt sure på Bush, og 51 prosent mener han har skyld i finanskrisen.

Bush sine assistenter har fortalt at ekspresidenten vil holde seg langt unna mellomvalget 2. november, melder nyhetsbyrået AP.

Savner godene
Bush ser imidlertid ut til å trives godt i sin nye tilværelse som ekspresident. Men ekspresidenten innrømmet at han savner godene som fulgte med det komfortable livet i Det hvite hus.

- Jeg savner å bli skjemt bort, jeg savner Air Force One (presidentflyet red.anm.) og jeg savner å være øverstkommanderende, sa Bush, ifølge Tyler Morning Telegraph.

Ekspresidenten sa han nå måtte ta del i de daglige gjøremål i huset, nå som tjenerne var borte.

Etter Barack Obamas innsettelse 20. januar i fjor, reiste Bush direkte til Dallas og sa til kona, ifølge ham selv: - Endelig fri, kjære!

Da skal kona Laura ha ytret følgende svar: - Ja, nå er du fri til å ta oppvasken.

- Du snakker til den tidligere amerikanske presidenten, skal Bush ha kontret.

- Se på de som en hjemlige, politiske agenda, svarte hun, ifølge Bush.

Ga ros til kona
Bush benyttet også anledningen til å rose USAs tidligere førstedame.

- I de mørkeste øyeblikk under min presidentperiode, så fremsto hun som et lys. I de mest opprørte stundene i min presidentperiode, så var hun rolig, sa han til tilskuerne.

Boken vil gi innsyn i Bushs håndtering av terrorangrepene 11. september 2001, krigene i Afghanistan og Irak, samt oppmarsjen til finanskrisen.