RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette visste du ikke om sex

(Thinkstock)
Sist oppdatert:
Har du hørt at sex gjør oss sexy, eller at mange menn liker analstimulering?

(SIDE2:) Sex er noe alle vet noe om, men det er også mye du kanskje ikke visste. Så sjekk ut disse opplysningene:

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Kvinner kan også ejakulere
Mange kvinner ejakulerer før eller under orgasme, ofte uten at de selv er klar over det.

- Dette er en klar væske som ikke lukter og som kommer ut av urinrøret. Dette er verken urin eller vaginal-smørning som kommer ut og det kan være noen få dråper til en stor sprut, forteller Amy Levine, sexcoachen som driver nettsiden igniteyourpleasure.com.

Venstre side av klitoris er mer følsom
I følge sexekspertene Steve og Vera Bodansky finnes det et spesifikt område av klitoris som er mer følsomt enn resten.

- Det øverste, venstre området av klitorishodet er der man kan få mest nytelse dersom det stimuleres. Det har vi sett på flere av våre kvinnelige studenter, skriver de i boken «Extended Massive Orgasm: How You Can Give and Receive Intense Sexual Pleasure».

Blør du etter sex?
Mange kvinner kan oppleve å blø litt etter samleie uten at de har menstruasjon. Vanligvis er ikke dette noe farlig, men opplever du dette flere ganger bør du oppsøke en gynokolog. En blødning kan komme av for eksempel en infeksjon i livmorhalsen eller polypp.

Så lenge varer en «normal» sexrunde
Det er faktisk ikke realistisk å ha sex hele natten lang selv om det kan virke slik på film og i romantiske TV-serier. I virkeligheten varer en runde i senga under ti minutter, men det er ikke noe å være flau over. Vil dere at runden skal vare lenger, må mannen kjenne kroppen sin godt og klare å sakke ned farten når han er i ferd med å nå klimaks.

Mulig han er redd for å virke homofil, men...
...typen din kan være veldig keen på at du skal kose med rompehullet hans. Om han ikke vil innrømme det, kan det være fordi han er redd for å virke homofil. Faktum er at analområdet er fyllt med masse nerver.

- Stimulering av prostata kan føre til en intens orgasme for mannen, skriver Levine.

Uansett så kan det være greit å gi ham en liten forvarsel før du setter i gang....

Multiorgasmer?
Ofte etter at menn har fått sin orgasme mister de ereksjonen og de trenger litt mer tid enn kvinner for å sette i gang med en ny runde. Kvinner derimot, de har ifølge sexeksperten ubegrenset med orgasmemuligheter.

- Ikke tro at du er ferdig når du har fått én orgasme! I motsetning til menn kan det ofte være lettere for kvinner å få orgasme nummer to, tre og fire, sier Levine.

Hun påpeker at menn også kan få flere orgasmer etter hverandre, men det krever spesielle teknikker for å få det til. Han kan klare det ved å minske stimuleringen på penis rett før han får første orgasme, så er det lettere å få nummer to.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Seniorsex
For mange er det helt utenkelig å tenke at gamlingene har sex, men sannheten er at mange eldre par koser seg, ofte! Flere sexologer sier nemlig at seksuell tiltrekning og kontakten man har med hverandre varer hele livet ut. Men mange eldre kvinner kan oppleve problemer med tørr skjede eller mangel på lyst på grunn av blant annet sykdom eller et travelt liv. Om du ikke har lyst på sex eller synes det gjør vondt, kan det være lurt å prøve glidemiddel. Om man ikke produserer nok naturlig glidemiddel i vagina, kan sex gjøre veldig vondt.

- Jo våtere, jo bedre, dette vil øke nytelsen, mener Levine.

Kvinner er mest kåte når...
... de har eggløsning. Dette er ikke tilfeldig. På denne tiden er nemlig testosteronnivået i kroppen på topp. Testosteron gjør hunkjønnene lystne og biologisk sett er det jo også logisk at kvinner blir mest kåte når de har størst sjanse for å bli gravid.

Penetrering=orgamse?
Svaret er nei. Sannheten er at det er ytterst få kvinner som får orgasme kun ved penetrering.

- De fleste trenger klitorisstimulering, det er derfor vi har klitoris på kroppen, sier sexcoachen.

Sex gjør oss sexy
Sex kan virke som ren medisin for kroppen for mange av oss. Særlig i stressede situasjoner fordi samleie kan være med å senke blodtrykket ditt. Regelmessig sex øker også nivået av et antistoff som hjelper mot blant annet forkjølelse og andre infeksjoner. For kvinner vil sexaktivitet øke østrogennivået til det dobbelte i kroppen og dette kan gi deg både blankere hår og mykere hud.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Sex når du har mensen?
Ja, det kan faktisk en fordel!

- Når du når klimaks, trekker livmorhalsen seg sammen, dette kan resultere i en kraftigere strøm av menstrasjon. Men, det kan også resultere i en kortere menstrasjonsperiode! Og om du ikke merker akkurat det, kan sex uansett være med på å lette på menstrasjonskramper, sier Levine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere