RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deutsche: - Billigere blir det ikke

Sist oppdatert:
Deutsche Bank har sett på verdsettelsen av europeiske aksjer i forhold til rentenivået, og oppsummerer analysen med tittelen "As Cheap as it Gets"
I en analyse har Deutsche Bank sett på verdsettelsen av aksjemarkedet i forhold til estimert inntjening og i forhold til rentenivået, etter det såkalte Fed-modellen, som den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan ofte referer til.

Ifølge Deutsche Bank har verdsettelsen av aksjemarkedene i Europa gått fra klart overvurdert for tre år siden til klart undervurdert nå.

Dette tallfestet til 40 prosent overvurdert på topp i 2000, og 48 prosent undervurdert nå.

- Dette nivået på undervurdering har ikke vært sett siden 1988, heter det i analysen, hvor man konkluderer med at estimert inntjening kan bli nedjustert med 40 prosent, uten at europeiske børser er overvurdert.

- Problemet er at dette ikke gjelder for USA, som er rundt 10-15 prosent dyrere enn Europa, skriver Deutsche Bank i analysen som kom i går.

- Uheldigvis vil de lite attraktive amerikanske aksjene trolig også tynge europeiske aksjer, fastslår Deutsche Bank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere