RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diabetes firdobler dødfødsler

Sist oppdatert:
Gravide diabetikere har fire ganger større risiko for å få dødfødte eller misdannede barn, viser ny forskning.

Den britiske studien, som er publisert i BMJ Online First, viser en sammenheng mellom mors diabetes og risikoen for å få dødfødte barn, eller barn som dør innen en uke etter fødsel.

Fire ganger så høyt
Selv om undersøkelsen ikke kan slå fast at diabetes er årsaken, viser den at fosterskader og dødfødsler var langt mer vanlig hos diabetikere, skriver WebMD.com.

Doktor Mary Macintosh ved den London-baserte «Confidential Enquiry into Maternal and Child Health», studerte 2359 gravide diabetikere i England. Wales og Nord-Irland. De fant at 32 av 1000 fødsler blant disse fikk tragisk utfall, ved at barnet var dødfødt. Ifølge forskerteamet er dette tallet fire ganger høyere enn ved fødsler hos kvinner uten diabetes.

Diabetes-typene
Enda høyere var tallet for misdannelser, der 46 av 1000 barn ble født med en eller annen form for unormal kroppsfunskjon. Det er dobbelt så høye tall som for resten av befolkningen.

Undersøkelsen viste ingen forskjell på de forskjellige diabetes-typene.

Forskerne mente kvinner med diabetes som enten er gravide eller planlegger å bli det, bør ha et tett samarbeid med legen under svangerskapet for å sikre seg mot dødfødsler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere