RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diabetes

Sist oppdatert:
Dr. Lindbergs kostråd er ikke ensbetydende med slanking og vektreduksjon. Med omlagt kosthold kan også andre sykdommer og plager reduseres eller forsvinne helt.

Diabetes type 1:

Slik som ved diabetes type 2 har de med diabetes type 1 også problemer med å holde blodsukkeret jevnt. Imidlertid er type 1 diabetikere totalt avhengige av å få insulininjeksjoner fordi deres bukspyttkjertel er ødelagt og produserer minimalt eller ingen insulin. Det betyr at kontrollen over blodsukkeret i større grad er legens og pasientens oppgave. Det sier seg selv at det skal godt gjøres å utføre denne oppgaven like bra som kroppen selv. Et lavglykemisk kosthold vil lette denne kontrollen og kan bidra til færre komplikasjoner og senvirkninger av svingende blodsukker. Dessuten vil det være mindre risiko for å få følinger.

Diabetes type 2:

Diabetes type 2 oppstår fordi at man ikke klarer å produsere nok insulin til å holde blodsukkeret nede og fordi insulinet virker dårlig(insulinresistens) på cellene. Ved denne tilstanden vil et kosthold basert på dr. Lindbergs prinsipper være avgjørende for god blodsukkerkontroll og for å redusere eventuell overvekt. Et kosthold med lav glykemisk indeks gjør at personer med diabetes får mye bedre kontroll på det som er deres hovedproblem fysiologisk sett: å holde blodsukkeret nede. Hvis man går med høyt blodsukker over tid vil det i seg selv kunne føre til komplikasjoner, samtidig som det sliter ut de insulinproduserende cellene enda mer og gjør at man stadig trenger mer og mer aggressiv insulin- og medikamentbehandling. Flere med type 2 diabetes som har lagt om kosthold og livsstil etter Dr. Lindbergs prinsipper har kunnet slutte helt med insulinsprøyter og medisiner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere