RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diamond oppgraderer nok en rigg

Sist oppdatert:
Diamond Offshore tar nå nok en gammel borerigg til verft og opprgaderer den til boring på ultra dypt vann
Amerikanske Diamond Offshore fortsetter nå i likhet med riggiganten Transocean å satse på oppgradering av gamle rigger i stedet for å bestille nye rigger fra asiatiske verft.

Diamond melder i dag at de har inngått en avtale om å oppgradere den gamle boreriggen Garden Banks til en moderne ultra dypvannsrigg operativ på havdyp inntil 10.000 fot.

Dette er den fjerde av Diamond Offshores Victory-klasse rigger som går til oppgradering til store havdyp.

Selskapet vil investere 300 millioner dollar i riggen som for tiden ligger i kaldt opplag i Mexico-gulfen. Diamond kjøpte riggen i fjor for 20 millioner dollar.

Riggen skal bygges om av Keppel FELS-verftet i Singapore, og jobben er ventet sluttført i fjerde kvartal 2008. Riggen mobiliseres til Singapore i midten av inneværende år. I forbindelse med ombyggingen vil riggen døpes om til Ocean Monarch.

Tidligere har selskapet inngått lignende oppgraderingskontrakter for riggene Ocean Baroness, Ocean Rover og Ocean Endeavor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere