Gå til sidens hovedinnhold

Digital kunstner

Trent Gulbrandsen fra Nordstrand bruker digital teknikk i sine kunstverk.

SØRLI: Jeg bruker en teknikk som ikke er så vanlig i Norge, forteller Gulbrandsen (39) og viser frem et knippe av sine bilder. Det er ikke lett å se at bildene, som er trykket på lerret, ikke består av penselstrøk.

Jeg kan ikke male, mitt staffeli og min palett er fotoshop og Adobe illustrator, forteller Nordstrand-kunstneren som til daglig jobber som multimedia designer for Telenor.

Kunsten er avkobling for meg. Andre går i skogen, jeg gjør dette, forteller han.

Tidkrevende

Det unike med Gulbrandsens bilder er at han produserer kunstverk med tradisjonelle uttrykk ved hjelp av ulike dataverktøy. En vanlig misforståelse er at dette er lettvint. Det er det ikke. Jeg kan bruke månedsvis på ett bilde, forteller kunstneren. Solid erfaring med verktøyene er heller ingen ulempe.

Jeg har brukt Photoshop i gjennomsnitt seks timer om dagen i 11 år nå, ler han.

Stiller ut

Gulbrandsen snakker seg varm om foregangsmannen Andy Warhol.

Jeg blir inspirert av hans pågangsmot. Han var grafisk designer og den første som tok industrialisert designteknikk inn på galleriene. Han ble kritisert for dette, sier kunstneren. Selv lar han seg inspirerer av kvinner.

Mange vil nok si at bildene mine har et feminint tilsnitt, avslutter han. Trent Gulbrandsen åpner utstilling i Galleri Frognerveien 44 lørdag 7. januar. Utstillingen henger frem til 15. februar.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis