RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Digital stjernekrig i Sverige

Sist oppdatert:
Nå lanserer Sveriges Radio syv nye digitale radiokanaler. En av dem er imidlertid truet av søksmål.

Radionytt.no melder at svenskene begynner å røre på seg når det gjelder DAB, det vil si digitale radiostasjoner. Sveriges Radio (SR) lanserer syv kanaler i et DAB-nett der det fortsatt finnes få mottakere og enda færre lyttere.

Dekningen er kun på 35 prosent av befolkningen (mindre enn i Norge) og dekker byene Stockholm, Gøteborg, Malmø og Luleå.

De fleste av de syv kanalene har allerede vært tilgjengelige via web, men nå vil den svenske statskanalen gi forbrukerne incentiver til å kjøpe stadig billigere DAB-mottakere. En aviskampanje skal bidra ytterligere til det.

Blant de syv stasjonene finner man "SR X" (Rock fra de siste 50 år), "SR Klassiskt" (klassisk musikk) og "P3 Star" (ekstrakanal for P3) skriver Radionytt.

Den siste kanalen er det imidlertid blitt bråk med på grunn av navnevalget. Modern Times Group (MTG) overveier å dra Sveriges Radio inn for rettsapparatet. Årsaken er at P3 benytter navnet P3 Star, til tross for at MTG har registrert Star FM.

I tillegg til å eksistere i en digital ungdomskanal som spiller hitmusikk, finnes det et ungdomsprogram i FM-nettet ved navn P3 Star.

- Vi eier rettighetene til navnet og anser at Sveriges Radio skal bytte navn på programmet, sier Niklas Steenberg, sjef på MTG radio, til Dagens Media.

Men Sveriges Radio nekter å endre noe som helst og viser til at det er P3 som er retningsgivende som hovednavnet.

På Radionytts Lytte.no kan du høre på mange digitale radiokanaler, inkludert P3 Star

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere