*Nettavisen* Nyheter.

Digital striptease

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX/Galina Barskaya (Scanpix/Crestock)

Hva får folk til å blotte seg helt på internett?

(BIIPMAG): Sosiale nettverk gir mye mer enn bare kommunikasjonsmuligheter.

Stor trend
Flere mennesker blir fascinert av den nye internettrenden. Folk skal vite hvor og hva du gjør til envher tid. Med spørsmålet: "Hva gjør du egentlig nå?" har både Facebook- og Twitter-bølgen tatt en hel verden med storm.

"Hva tenker du på?": Dette spørsmålet stiller Facebook alle sine medlemmer. Twitter har valgt å innføre en såkalt statusoppdatering, som bare skal fortelle resten av verden hva du driver med og hvor du befinner deg.

LES OGSÅ: Ashton Kutcher med verdensrekord

Hva gjør du?
På hjemmesidene til Twitter står det følgende:

- Twitter is a service for friends, family, and co-workers to communicate and stay connected through the exchange of quick, frequent answers to one simple question: What are you doing?

LES OGSÅ: Venner hacker din Facebook

Verden har blitt enklere og folk trenger ikke være del av en masse for å bli underholdt. En enkel setning som forteller hva du driver med kan glede tusenvis av mennesker.

Ikke helt banalt
Likevel er spørsmålet, som både Twitter og Facebook stiller sine brukere, ikke altfor banalt. Medlemskapet krever nemlig at man forteller hva man gjør, uansett hvor i verden man måtte befinne seg. Ved hjelp av mobil eller internett, er du kun et tastetrykk unna å meddele din status.

Klikk på bildet for å forstørre.

200 millioner medlemmer
For bare et par år siden var de fleste Facebook-medlemmene studenter eller unge mennesker. I dag er både bestefedre og resten av familien blitt en del av internettdatabasen. Samfunnet der man deler bilder, musikk og oppdateringer, inneholder 200 millioner aktive medlemmer. Hver tiende person av disse oppdaterer statusen sin daglig.

Hvor ofte er du inne på sider som Facebook, Biip eller Twitter? Kommentér nederst!

Mer enn 850 millioner bilder blir lastet opp av Facebooks medlemmer månedlig. Gjennomsnittlig har hvert medlem rundt 120 kontakter, eller «venner» som det heter på Facebook-språket.

Virkelighet
Dette viser at det sosiale nettverket har blitt langt mer enn bare et kontaktsystem. Med alt fra personlig musikksmak, kalender og private feriebilder, kan medlemmene bli en del av det virkelige livet til deres kontakter. De fleste oppgir sitt virkelige navn og bruker et ekte profilbilde.

Fascinerende
Det finnes nok av grunner til å stille seg dette spørsmålet: Hva er det som er så fascinerende med den nye trenden i den digitale verden?

Kilde:(vogue.de)

Siste fra BiipMag. no: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.