*Nettavisen* Nyheter.

Digitalbilder til 7 øre

Japan Photo kjører kampanje med fremkalling av en hel cd med bilder til fast pris. Enkelte trekker det til det ekstreme.

10.04.06 15:55

Fremkalling av digitale bilder på nett blir stadig mer populært, og stjeler en del kunder fra de tradisjonelle fotobutikkene. Mange sperret opp øynene når Japan Photo forrige uke startet en kampanje der en kunne fremkalle en hel cd med digitale bilder for 199 kroner. Antall bilder på cd-en hadde ikke noe å si på prisen.

Ved å redusere den fysiske størrelsen på bildene en tar og benytte høyere komprimering, kan en få plass til et ganske betydelig antall bilder.

Tapsprosjekt
PCWorld.no skrev i forrige uke om at kjeden regnet med at en kunne få prisen per bilde ned til 20 øre, det rundt 1.000 bilder på en cd. Elkjøp har tidligere kjørt kampanje på 50 øre per bilde, og dette skal ifølge nettstedet være et tapsprosjekt.

Daglig leder Carl-Magnus Engen i Japan Photo sier til TV 2 Nettavisen at den største ordren han så langt har sett har vært på rundt 2.200 bilder, og vil ikke kommentere hvor mye de eventuelt taper på dette.

- Dette er langsiktig markedsføring, og vi hadde kalkulert med at det ville komme inn noen store ordrer. Vi gjør dette både for nå det langsiktige målet om å få folks bilder over fra harddisk til papir, og også for å øke trafikken til butikkene, sier Engen til TV 2 Nettavisen.

2.200 bilder gir en pris på rundt ni øre per bilde.

Enkelordre på nesten 3.000 bilder
Ifølge personer som utgir seg for å jobbe for Japan Photo som deltar i diskusjonsforum på nettet, har det vært enkeltordre på opp mot 3.000 bilder. Det gir i så fall en pris på 6,6 øre per bilde.

- En begår et kompromiss på kvalitet når en komprimerer bildene så mye, og kvaliteten blir nok ikke helt på topp. Men det kommer jo an på øyet som ser, og mange vil hevde at det ikke gjør så mye, sier Engen.

Snitt på 4-500 bilder
Det er derimot bare et fåtall som klarer å presse så mange bilder inn på én cd. Ifølge Engen hadde kjeden på forhånd beregnet et snitt på 4-500 bilder på cd, og foreløpige indikasjoner viser at det stemmer ganske bra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag