RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Digitalradioen på frammarsj

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Digitalradio er nå tilgjengelig i så stor del av landet at NRK og de kommersielle radiokanalene fyller vilkårene for å stenge FM-nettet i 2017.

God framdrift for radiokanalene, men bilbransjen henger etter. Dette er i all hovedsak konklusjonen når Medietilsynet legger fram sin fjerde statusrapport om arbeidet for å gå over til en heldigital radioframtid.

NRK har i dag en dekningsgrad for DAB-radio på hele 98,8 prosent, mens de kommersielle kanalene ligger på 90,8 prosent. Det er innenfor rammene som Stortinget har satt.

– De største utfordringene for bransjen de neste ni-ti månedene vil nok være å løfte den digitale lytterandelen fra 40 prosent, som siste måling viser, til 50 prosent, (som er minstekravet) og å få den norske bilparken klar til å møte teknologiskiftet, sier Line Langnes i Medietilsynet.

For av de fem slukkevilkårene som Stortinget har fastsatt er det bilbransjen som kommer dårligst ut.

Medietilsynet slår fast at de fleste nybilene som var tilgjengelig på markedet i 2013 ikke hadde DAB+ radio, verken som standard eller som ekstrautstyr. Flere leverandører har imidlertid opplyst at dette er under planlegging eller vil bli tilbudt i løpet av 2014. Det er også allerede et stort tilbud av ulike adapterløsninger fra FM til DAB+ på markedet.

– Vi har fått signaler om at markedet er i bevegelse og forventer en betydelig økning i aktiviteten på denne fronten i 2014, bekrefter Langnes.

Vilkårene må være oppfylt innen 1. januar 2015 for at FM-nettet skal slukkes i 2017. I motsatt tilfelle utsettes slukking til 2019. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere