*Nettavisen* Nyheter.

Diktet opp voldtekt

Foto: Petter Nord

Nå er to kvinner i Bergen anmeldt for falsk anmeldelse.

19.09.07 11:58

(iBergen.no) En 18 år gammel kvinne har innrømmet at voldtekten hun anmeldte 11. august ikke har funnet sted, skriver Bergensavisens nettutgave.

Voldtektsbløffen skjedde samme helg som to andre kvinner anmeldte voldtekter i Bergen. Kvinnen påsto overfor politiet at hun var blitt voldtatt av to menn i en hage i Vestre Torggate. Hun skal også ha gått langt i å identifisere en av mennene, som hun påsto å ha truffet på en fest før.

Etter over én måneds politietterforskning har hun nå innrømmet at anmeldelsen var falsk. Hun har fått status som mistenkt for å ha kommet med falsk anmeldelse.

Også en annen kvinne er anmeldt for falsk anmeldelse av en voldtekt. Hun skal ha blitt voldtatt på et nachspiel 29. juli. To menn har hatt status som mistenkt i denne saken. Kvinnen nekter for at anmeldelsen er falsk.

- Vi har brukt ressurser som kunne ha blitt brukt til å løse andre saker. Det synes vi er trasig, sier leder for vold- og sedlighetsavsnittet på Bergen sentrum politistasjon, Tove Lian Mathiesen, til BA.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.