RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Din guide til nettdating

Lær hvordan du kan finne din livspartner.

(SIDE2): Er du lei av å treffe menn som ikke er klare for å binde seg? Er du ute og dater i «cyberspace» har du en stor fordel - du kan faktisk avsløre dette ved å lese hans profil nøye.

Når kvinner dater på nettet så er de seriøse når de tar kontakt med noen, mens menn derimot ser annerledes på internett-dating. Dvs. enkelte menn ser på det annerledes - nemlig som et verktøy for å vise at de er tilgjengelige. Det påstår i hvert fall Kimberly Neumann, som har forsket på området.

75% av medlemmene på Match - leter etter et langvarig forhold!

Avslør han
For å avsløre hva slags type du har møtt på nettet, kan du lære deg disse enkle knepene, slik at du neste gang kommer over en spennende profil på nettet, så vet du umiddelbart hva han er ute etter.

Hva er hans sivil status?
Neumann sier at det første du må avklare når du er på utkikk etter en mann, som er klar for et langvarig forhold, er om han faktisk er tilgjengelig.

Dersom det står under sivilstatus «Aldri vært gift», så antar de fleste kvinner at han er singel. Du skal derimot ikke anta at han da også er på søken etter å møte noen. Gå heller videre å forsøke å finne andre tegn på dette som kan bygge opp under dette.

Står det noe sted at han er på utkikk etter en livspartner? Er han interessert i å finne noen med mer dybde enn de han har møtt i baren? Forteller han at han har vært i et langvarig forhold tidligere, men at han nå er single og på utkikk etter den rette? Dette kan alle være indikatorer på at han er villig til å slå seg til ro med den rette, og at han bruker internett for å finne den personen litt raskere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Røde flagg
Videre avslører Neumann hvilke røde flagg du skal se etter.

Nylig blitt single
Menn som forteller at de akkurat har kommet ut av et forhold, og skriver at de er ute etter litt moro, skal du styre unna. Disse mennene vil bare nettopp det - ha det litt gøy, og de fleste av oss vet at man sjelden gifter seg med en «one night stand».

Separert
Husk også på at dersom det står «separert» så betyr det at han er teknisk utilgjengelig. Det betyr dog ikke at dere ikke kan være et bra par, men det kommer til å ta lang tid. I tillegg er det viktig å finne ut av om denne mannen virkelig har gjort alt for å få forholdet til sin kone til å fungere. Vil du være sammen med en som går hen og er utro, hvis dere møter noen motbakker?

Vanlig
Hvis du finner ordet «vanlig» i vedkommendes profil skal du også være litt på vakt. Enhver mann som er på jakt etter noe vanlig, i motsetning til noe ordinært, er nok heller ikke ute etter et langvarig forhold.

På Norges største community finner du 350 000 norske single som gjerne vil treffe noen.

Hvordan ser han ut på profilbildet?
Når det kommer til å måle graden av forpliktelsesintensjon, så skulle man ikke tro at profilbildet hadde noen betydning, men det har det faktisk. Hvis du tenker etter så er det egentlig ganske logisk.

I dress
Neumann forteller at en som har et profilbilde av seg selv i dress, i sin venns bryllup, viser at han både kan pynte seg når det gjelder, og at han har venner som er i faste forhold. Det betyr igjen at dette også kan være aktuelt for han på et visst tidspunkt.

Med en dame
Menn som legger ut bilde av seg selv sammen med en kvinne er også et dårlig tegn. Kunne han virkelig ikke finne et annet bilde av seg selv? Det er heller ikke noe bedre om han har croppet ut eksen. Enhver person som seriøst er på utkikk etter en å dele livet med, har ikke noe behov for å vise hvor populær han er blant andre damer.

Naken
Har typen du har kommet over lagt ut et bilde av seg selv i bar overkropp, eller kanskje liggende i sengen, skal du være oppmerksom på. Det kan jo hende at han har en kropp han har rett til å skryte av, men det finnes andre og bedre måter å vise dette på. Menn som er ute etter et seriøst forhold vil garantert finne bedre måter å presentere seg selv på, som vil vise at de er perfekte ektemenn og ikke bare en sengekamerat, sier Neumann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Omtaler han familie/venner/barn/tro positivt?
Dersom en mann står nærme sin familie og sine venner, så vet han hva det vil si å være lojal. Derfor kan man anta at en mann som snakker pent om sine nærmeste, vet hva det vil si å være i et forhold og forstå dette med forpliktelse. Han er ikke redd for å ha nært knyttede bånd til andre, og han vet også hvordan han skal ivareta forholdene.

Barn
Du kan også lese mye ut av hans svar vedrørende om han vil ha barn. Sier han «Ja, helt klart» er han på et helt annet sted i livet enn en som sier «Kanskje det - en gang i fremtiden» eller rett og slett «Nei». Snakker han pent om sine nevøer og nieser er det også et godt tegn. Det kan jo tyde på at dette helt klart er noe han kan tenke seg også, men for å være på den sikre siden kan det være lurt å spørre om akkurat dette.

Etikk
Du kan også finne ut hvor sannsynlig det er at han er på utkikk etter en livspartner ved å sjekke hans synspunkter på etikk. Forskning viser at menn som har en sterk moral, i større grad ender opp i langvarige forhold. Sier han derfor noe om sin tro generelt, kan det være et godt tegn.

Hvor mye snakker han om jobben?
Det er helt naturlig for en mann å nevne jobben sin i profilen, sier Neumann. Men en mann som er veldig opphengt i jobben, og skryter av at det tar all hans tid, har nok heller ikke planer om å sette av tid til å utvikle et dypt forhold til deg. Les derfor nøye igjennom profilen hans, for å se om han sier noe om at han ikke har tid til å gå på date. Selv om han bruker dette som en god grunn til å date på nett, så kan det også by på problemer i forhold til at han ikke har tid til deg.

En mann som ennå ikke vet hva han skal bli «når han blir voksen» eller har skiftet karriere flere ganger, er heller ikke en du skal stole på at klarer å holde seg til en kvinne resten av livet. De beste prospektene er de mennene som sier de prøver å finne en sunn balanse mellom jobb og fritid.

Hva søker han etter?
En mann som er klar for å slå seg til ro har antageligvis noen forhold eller eventyr bak seg, og vet sannsynligvis ganske bestemt hva han er ute etter. På bakgrunn av sin erfaring så har han også en ganske klar ide om hva som funker for han, hvem han blir tiltrukket av og hvem han kan se seg selv i et seriøst forhold med.

Derfor er det viktig å lese nøye i profilen, hvordan han beskriver sin date eller partner. En som er ute etter en livspartner vil skrive en god del mer enn en som bare er ute etter en flørt. Dette er fordi han ikke bare er ute etter hvilken som helst dame, men en spesiell.

En som har skrevet i profilen sin at han gjerne går ut med en som er mellom tjueen og seksti, uansett høyde eller kroppstype, er nok heller ikke på jakt etter en livspartner. Enten er vedkommende ute etter en liten flørt eller så er han for lat, og ingen av disse er det verdt å kaste bort tiden på.

Når alt kommer til alt så fortjener du å finne han som er på utkikk etter akkurat deg!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere