RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dine følelser - hans tanker

Foto: Shutterstock
Slik reagerer han når du lar følelsene dine flomme fritt.

(SIDE2): Det sies at kvinner er flinkere med følelser - både til å uttrykke dem, kjenne følelsene igjen og i å la dem få lov å slippe til.

Menn skal derimot ha mer vansker med å demonstrere sine egne følelser - dessuten beskyldes han for å ikke vite hvordan han skal håndtere dine. Men at menn ikke prøver eller er følelsesløse er feil, ifølge Cosmopolitan.com.

Han har bare ikke så lett for å skjønne hva du tenker - like lite som du nødvendigvis fatter hvorfor han reagerer på dine følelsesutbrudd som han gjør.

Slik reagerer han ifølge magasinet når du:

Siste fra Side? Sjekk forsiden her!

Gråter
«Hva gjorde jeg galt?» er det første han tenker når han ser tårene dine, selv om logisk sett vet han ikke har gjort noe. Likevel, nærmest i panikk vil han gå gjennom ting han har gjort eller sagt, selv om du griner fordi familiekatten din på 20 år døde av elde.

En av grunnene til at han tenker slik, er fordi han mest sannsynlig har vært årsaken - mer enn en gang - til at du har tydd til tårene. Det er en vane for han å tenke slik når han ser tårene dine. En annen grunn er at det å se deg gråte oppleves så vondt for han, at hjernen hans nærmest kortslutter og han tenker irrasjonelt.

Ler
Menn elsker å få kvinner til å le - om det så er å le av dem, ikke med dem. Han blir glad fordi du er glad, men det fyrer også opp under egoet hans. De fleste menn synes selv de er morsomme, og får han kjæresten til å le har han også fått det bevist.

Han blir rett og slett stolt, noe som gjerne resulterer i nok et forsøk på å få deg til å le. Egenskapen morsom er nemlig noe man har eller ikke har, ikke noe man kan lære seg til.

Det er også grunnen til at mange menn er mer bekymret for hvor godt dama liker den fjasete og morsomme kompisen hans, i større grad enn kjekkaskompisen hans.

Kjefter
Så sant kjæresten ikke rope «Hjelp!» eller «brann», vil de fleste menn forholde seg helt rolige - og utenfor skuddlinje - når kjæresten begynner å rope og hyle. Han sjekker selvsagt om du er ok, men jo høyere du roper og kjefter, jo roligere vil han forholde seg. Dersom det er han du er sint på, tenker han nemlig at det er 99 prosent sjanse for at du ikke bare vil vinne den påfølgende diskusjonen, men også knuse han i prosessen.

Derfor - så sant han ikke er like sint - vil han forholde seg rolig og gjøre alt for å roe deg ned.

Er du derimot sint på grunn av noen andre eller noe annet, vil han forsøke å beskytte - ikke ved å hyle og skrike selv, men ved å forsøke å roe situasjonen (deg!) - og slik unngå å måtte kaste seg inn i knyttnevekamp for å forsvare sin hissige elskede.

Furter
Uansett hvorfor du virker ute av humør - en krangel med foreldre eller fordi du ikke fikk jobbonusen du håpet på - begynner han automatisk å tenke på hvordan han kan finne ut hva problemet er og så finne en måte å hjelpe deg å løse det på.

Selvsagt, noen ganger vil man ikke ha slik hjelp, man vil bare ha noen som kan lytte til klagingen. Eventuelle gode råd vil i slike situasjoner - til hans store overraskelse - bare gjøre vondt verre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere