Gå til sidens hovedinnhold

Dine nye bokmerker

Vi har vist deg de norske nettsidene du ikke visste om. Her er 20 internasjonale som fortjener plass i din favorittliste.

Det finnes utrolig mange nettsider i verden, men som oftest er det kun de største som får besøk. Under har vi samlet 20 internasjonale nettsider som fortjener mer besøk enn de har i dag. Har du andre gode tips tar vi gjerne imot disse i kommentarfeltet under.

Les også: Her har du aldri vært (de norske)

1. Antipodes
Vi har valgt det som faktisk er en relativt unyttig side øverst på denne listen, men du verden så gøy det er. Ved å velge et sted på kartet kan du se hvor den andre siden av verden befinner seg. Det eneste man kan si ellers er at hvis du graver et hull i bakken fra Norge ender du i havet litt sørøst for New Zealand, og ikke i Kina.

2. WhatshouldIreadnext
Du har akkurat blitt ferdig med den siste boken til Harlan Coben, men hva skal du lese nå? Denne siden lar deg skrive boken du sist leste, og anbefaler så hva du så bør lese.

3. Filtermusic
Å finne nettradioer med god kvalitet kan til tider være vanskelig, men ikke hvis du bruker Filtermusic. Alle nettstasjonene her sender i 128Kbps (som betyr veldig bra).

4. Freeclassicaudiobooks
Lydbøker kan være dyrt, spesielt i Norge. Disse er gratis. Du kan laste ned lydbøkene for enten Ipod eller MP3-spillere.

5. Earthalbum
En side hvor du kan se bilder fra hele verden, fordelt geografisk fra hele verden. Her kan du bruke flerfoldige timer.

6. Fullbooks
Over kunne du laste ned lydbøker. Her får du hele boken i tekstform. Enklere blir det ikke.

7. Breathing Earth
Lurer du på hvilke land som er de verste på miljøfronten? Her får du svaret. Ikke se for lenge på siden, det kan være deprimerende.

8. Makeuseof
Det finnes et utall av sider som gir deg gode råd til programmer du bør laste ned, men få er så flinke som disse.

9. 100 downloads
Skulle du ikke finne det du trenger over kan du bruke denne. 100 programmer du bør laste ned. Verken mye mer eller så mye mindre.

10. Popurls
Denne er nesten så god at vi ikke burde vist den fram. Derfor la vi den også såpass langt ned som en tiende plass. En utrolig oversikt over hva som foregår på nettet - youtube, digg.com, fark.com, flickr.com og så mange flere - på en eneste side.

11. Albumart
Leter du etter platecover så er dette søkemotoren du bør bruke. Her finner du det du leter etter. Enkelt og greit.

12. Healingfoodreference
Lurer du på hva honning kan være godt for, eller hva som hjelper mot tørr hud når det gjelder mat? Her finner du svaret. Du finner også en egen side for krydder.

13. Asciiomatic
Denne siden har du så absolutt ikke bruk for. Det den gjør er å ta et fotografi du har og gjør det om til tekst - men slik at det fortsatt ser ut som bildet du hadde. Test selv!

14. Webdesign
Skal du lage nettsider? Her finner du ALT du trenger av referanse.

15. Snoweye
Webkameraer fra skisteder verden over. Ikke mer, men det er mer enn nok hvis du skal ut på ski - nedover eller bortover.

16. Open Source Windows
Denne er for de som liker ting som er gratis, men som ikke er helt klare for Linux.

17. Onlinecomics
Det finnes et utall av tegneserier på nett. Her finner du over 7000 av dem.

18. FreeTechBooks
Du har fått gratis lydbøker og gratis romaner tidligere. Her får du gratis teknobøker, i alt fra programmering til å sikkerhet og teori.

19. Ecofoot
Lurer du på hvordan ditt økologiske fotavtrykk ser ut? Her er svaret.

20. Wikisky
Lurer du på hva som finnes der ute i verdensrommet? Da er dette nettstedet du så absolutt bør besøke. Masse bilder fra det store verdensrommet.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett