Dingsene russen må ha

Russetiden nærmer seg med alle dens farer. Her er utstyret enhver russ burde ha.

24.04.07 14:36

Russetiden er rett rundt hjørnet og tusenvis av norske ungdommer står klare for å trekke på seg fargede overaller, feste og dele ut russekort for å feire den nære avslutningen av 12 års skolegang.

Som alle vet er ikke russetiden den rimeligste feiringen i livet, men om noen fortsatt har midler til overs bringer vi her noen gadgets som kan være nyttige å ha med seg i feiringen.

MP3 spiller
Russetid uten musikk er som en fest med foreldre til stede. Ikke morro.

En skikkelig MP3 spiller er på sin plass. Samsungs YP-K5 passer bra om du ønsker å dele musikken din med andre. Med innebygde høytalere er den lett og enkel å sette opp i både buss og park.

Med en lagringsplass på 4 Gb får du også plass til alle remixene av årets russelåt.

Eksterne høytalere
Om du ønsker en mindre klumpete spiller som for eksempel Creative Zen V Plus, men lydanlegget i Ford stasjonsvognen ble sprengt under de forrige eiernes elleville festing, så er et sett eksterne høytalere noe for deg. Her finnes det nok å ta av.

Et rimelig og morsomt alternativ her er høytalerenheten Tripod som kan kobles til enhver MP3 spiller med minijack utgang.

Høytalerene ser ut som et kamerastativ og vekker nok oppmerksomhet, men ifølge iPod1.no er lyden elendig.

Bluetooth
Om du skal ha noe av bedre kvalitet og du har en iPod er muligens rørforsterkeren iTube noe for deg, men uten ekstra agregat ville vi nok satset på noe mindre om vi var deg.

Kanskje en dansende iDog da er tingen. Om ikke annet er den velegnet til å skaffe deg festens oppmerksomhet.

For de som ønsker virkelig lyd er Parrot Boombox tingen. Med overføring via Bluethoot kan denne også spille av musikk fra festdeltakernes mobil. Kanskje best at en person spiller om gangen.

Nyttig med GPS
Russetid er ikke bare parktid og musikk. Store deler av festen tilbringes i bil, og det er ikke alltid lett å vite hvor landet ligger eller hvor himmelen befinner seg.

Da er det greit å ha en GPS i bilen så du finner frem til alle husene du skal innom på vekkerunden.

Testvinneren Magellan Crossover kan da bli et nyttig verktøy. Ikke minst når du skal finne veien hjem etter en fuktig kveld.

Mobil med GPS
Det er heller ikke dumt å kunne holde kontakt med venner underveis.

Et skikkelig kommunikasjonsverktøy er da viktig og hvis du uansett vil ha GPS så er kanskje mobilen fra HTC P3300 noe for deg.

Den har både innebygd GPS og gir deg tilgang på både MSN og andre tjenester for at du enklest mulig kan ha oversikt over vennene dine.

Pass på farten
Mobilen gir også oversikt over noe annet svært viktig, nemlig fotobokser. Det går gjerne litt fort i svingene på vei til Lillehammer eller Kongeparken, men det er greit å gjøre det billigst mulig. Denne oversikten er da eminent.

Om du vil gjøre moroa rimeligere en enkel fotoboksvarsler tingen. For under 1000 lappen får du en Cruise Control som gir deg god beskjed når boksene nærmer seg litt vel fort.

Alkometer
Selv om det kan gå litt fort i svingene er det ingen grunn til å utsette seg for en altfor høy risiko.

Kjøring i påvirket tilstand er ikke å anbefale.

Et rimelig og smart investeringsobjekt er et alkometer. For ca 800 kroner får du utgaven CA 2000. Husk at alkometeret kan ta feil og er du usikker på om du har promille, finn en annen sjåfør.

Fet kortholder
Å holde orden på russekortene er ikke alltid det enkleste, mat står heller ikke alltid i fokus.

Med et visittkortfutteral formet som bacon kan du både misunne vennene dine og få munnen til å renne over av vann.

Muligens dette produktet vil vekke avsky hos flere, men du vil garantert ikke kunne motstå tanken på bacon en uke inn i russetiden.

Må foreviges
Et kamera må til for å forevige russetiden, for du verden så mye av den tiden som går i glemselen av diverse årsaker. Et kamera må man derfor ha.

Om du fortsatt har noe penger igjen etter russetiden kan investering av vekkerklokke være tingen.

Du har fortsatt eksamener du må rekke. Et godt alternativ er da denne vekkerklokken som lurer deg til å tro at det er mobilen som ringer.

Intet får en 18-åring fortere opp om morgenen enn et ukjent anrop etter russetiden.

Denne saken er hentet fra Teknofil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag