*Nettavisen* Nyheter.

Dingsene som gjør ferien bedre

Her er kjøpene du bør gjøre før avreise.

(LXUS.no) Solkrem, badetøy og solbriller husker vel de fleste å ta med når de pakker feriekofferten. Men dersom du skal gjøre badeferien både litt morsommere og mer trendy, skader det vel heller ikke å pakke et par tekniske dupeditter og lekre moteplagg.

LES OGSÅ:
Ti sikre sommertrender
Slik bruker du sesongens mønster
Slik pakker du kofferten

Her er tingene vi i LXUS synes du bør gjøre plass til i kofferten – selv om du bare reiser med håndbagasje.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØRENES BESTE VENN: Bose QuietComfort 3 stenger ute uønsket støy. Foto: (Bose)

Headset med støyreduksjon

Hodetelefoner som stenger ute slitsom bakgrunnsstøy vil være din beste følgesvenn på hele reisen.

Under flyturen vil den redusere motorstøy, slitsom barnesutring og folk som rasler med godteposer, mens du likevel vil få med deg kapteinens monotone stemme og flyvertinnenes ”kaffe eller te”. Og dersom du er blant dem som ønsker å se en film eller høre litt musikk under flyreisen, slipper du å skru opp volumet så høyt at du har øresus i fire uker etterpå.

På stranden er også støyreduserende hodetelefoner helt geniale - i hvert fall for deg som er på ferie for å slappe av. For hvem ønsker vel egentlig å høre summingen fra andre mennesker på stranden eller motorduren fra den lokale vannskibåten?

LXUS-tipset: QuietComfort 3 Acoustic Noise Cancelling Headphones fra Bose. Disse sitter perfekt på øret, har oppladbart batteri og kan brukes uten ledning for deg som bare vil ha stillhet.

Klikk på bildet for å forstørre.

UNDERHOLDNING: Å legge musikk inn på iPhonen har vel de fleste gjort, men har du prøvd med lydbøker? Foto: (Apple)

MP3-spiller fylt med lydbøker

Når du først har sikret deg et støyreduserende headset vil lydbokopplevelsen nå nye høyder. Om du legger inn lydbøkene dine på musikkspilleren din før du reiser hjemmefra, slipper du å drasse på en haug tunge bøker, få sinnarynker mens du myser mot bøkene i sollyset og uønsket skille om du skulle sovne med boken i fjeset eller på magen.

Aldri har det vært så behagelig og enkelt å lese bøker – selv for deg som ikke er noen lesehest.

LXUS-tipset: Ny iPhone. Ved å legge inn lydbøker på iPhone slipper du å ha med deg både iPod og telefon – for ikke snakke om en haug med bøker, som raskt får fart på overvekt-politiet i flyplasskranken. Husk bare at det raskt blir dyrt å bruke iPhone i utlandet om du skal surfe på internett!

Klikk på bildet for å forstørre.

MYE LYD: Lekre SoundDock Portable fra Bose er liten og nett, men ikke la deg lure av størrelsen... Foto: (Bose)

Bærbar dockingstasjon

Ok, du har pakket iPod eller iPhone stappfull med lydbøker, men når kvelden kommer er det smoothe sommerrytmer du vil lytte til.

Dersom øretelefoner er alt du har, kan musikkopplevelsen raskt bli litt ensom og asosial, så husk å pakke med deg høyttalere som enkelt sprer musikkgleden – uten å veie for mye.

LXUS-tipset: SoundDock Portable Digital Music System fra Bose. Bose og iPod er som skapt for hverandre, og bedre lyd får du ikke i mindre format.

Klikk på bildet for å forstørre.

HARDFØR: Mju Tough-8000 fra Olympus er vanntett og tåler røff feriebehandling. Foto: (Olympus)

Vanntett digitalkamera

Når ferien er over og høsten setter inn, er det koselig å kunne leve på gode sommerminner. Og dersom 30 grader i skyggen og 25 i vannet er vanskelig å huske når høststormene slår innover vårt langstrakte land, er det fint å kunne bla litt i fotoalbumet.

Sol, sand og vann krever imidlertid et robust kamera. Sats på ett enkelt kompaktkamera som tåler en støyt og som ikke tar kvelden selv om det får en bølge over seg.

LXUS-tipset: Olympus Mju TOUGH-8000. Med tagline ”Må ikke behandles forsiktig” sier det seg selv at det lille, lekre kompaktkameraet fra Olympus tåler selv de tøffeste forhold. Kameraet er støtsikkert mot fall fra to meter, vanntett ned til ti meter, klemsikkert mot 100 kilo og frostsikkert ned til minus ti grader. Nevnte vi at det også tar bilder?

Klikk på bildet for å forstørre.

BESKYTTER LOKKENE: Silk Therapy fra Biosilk beskytter håret mot solskader og gjør uregjerlig saltvannshår lettere å håndtere. Foto: (Biosilk)

Riktig hårpleie

Dette gjelder også dere gutta. Saltvannshår er oppskrytt, og sol og sjø tørker ut håret og gir flisete tupper. En ønskelig effekt av det å være på ferie, er å se ut som du har slappet av, hvilt ut og pleiet deg selv når du kommer hjem - og å gjøre vennene grønne av misunnelse med lekker brunfarge og velpleid ytre. Glam-faktoren blir betydelig redusert om du blir seende ut som en som har bodd i telt i fire uker.

Et solbeskyttende hårprodukt trenger slett ikke å være jålete. For du vil vel se bra ut etter en lang dag på stranden?

LXUS-tipset: Silk Therapy fra Biosilk. Silkeserumet er fargeløst og vektløst og passer alle hårtyper. Noen få dråper er nok til å gjøre uregjerlig hår blankt og vakkert, og slitte tupper får nytt liv. Silk Therapy beskytter mot varme, UV-stråler, kulde og forurensning, og er også super for tørre og sprukne hender.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLASSIKER: Panamahatten er både stilig og praktisk i varmen.

Panamahatt

Av alle sommerens motetrender er LXUS’ soleklare favoritt panamahatten. Hatten passer like fint til ham og henne, og er et klassisk hodeplagg som kan tas frem sommer etter sommer.

En god panamahatt er ditt beste våpen mot slitt feriehår, solbrent ansikt og sure leserynker. Og dersom moren din ikke har fortalt deg dette: Skal du sove i solen, MÅ du ha på deg hatt!

LXUS-tipset: Let i fars skap! Panamahatten er en tidløs klassiker, ikke et nymotens fashionplagg. Har du flaks, kan det hende det ligger en lekker variant bakerst i far eller farfars skap.

Klikk på bildet for å forstørre.

PASSER TIL ALT: Skinnsandaler fra Ocean Minded. Foto: (Zappos.com)

Skinnsandaler til gutta

Et par brune sandaler i antikk-inspirert skinn passer til mer enn strandbruk. Moteriktige menn på ferie kan bruke sandalene til alt fra board-shorts og jeans til preppy madras-shorts og piké-trøyer.

Husk bare å pugge sandalreglene først! Og dersom du ennå ikke har sikret deg velstelte tær til ferien, finner du et passende spa hos AltomSpa.

LXUS-tipset: Brune flip-flops fra Ocean Minded. Sandalene i slitt skinn passer til nesten alt du måtte ha med i feriekofferten din og vil holde tærne dine luftige sommeren gjennom.

Klikk på bildet for å forstørre.

LETT Å BRUKE: Sommerkjole fra Calvin Klein. Foto: (Netaporter.com)

Strandkjole til pikene

En lekker strandkjole er genial for en lunch på stranden eller bare et toalettbesøk. Og mange er dessuten så fine at du kan hive dem over bikinien når du har fått nok sol for dagen og dra rett på fest.

Velg en variant som ikke krøller og tåler en dag i strandbagen, og du vil få en trofast følgesvenn sommeren gjennom.

LXUS-tipset: Satin Jersey Sleeveless Tunic fra Calvin Klein (netaporter.com). Hvem sa at sort ikke var en sommerfarge? Kjolen er enkel å dra på seg over badetøyet, og med et par store solbriller til vil du se ut som en ekte jetsetter.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag