RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dingsene som irriterer mest

Sist oppdatert:
Her er teknologiproduktene som får brukerne til å se rødt.

Det er mye som er irriterende i vår teknologiske hverdag. Mens spam og virus kan sies å være irriterende av natur, mener PC World det en enda verre med de produktene du har betalt for eller stoler på for å få ting gjort.

De har av den grunn laget en liste over de mest irriterende teknologiproduktene noensinne. Den endelige listen er utarbeidet av PC Worlds lesere, som har stemt på produktene de har hatt lyst til å kaste i veggen.

Velbrukte programmer
Det er et typisk amerikansk produkt som topper listen, nemlig gratis-CDer som ble sendt ut i posten av American Online (AOL). Selskapet har bombadert amerikanerne med denne markedsføringen, mer enn en milliard CDer skal blitt sendt ut fra 1993 til 2006.

Ellers er det mange av de mest kjente og velbrukte programmer som topper lista. Som PC World skriver, er ikke dette nødvendigvis dårlige programmer. De har bare noen skikkelig irriterende sider.

Noe som mangler på lista? Si din mening i bunnen av saken.

Windows har fått hele tre plasser blant de mest irriterenede produktene. Operativsystemene Windows Me og Windows Vista har utmerket seg på grunn av sine mange feil og tidkrevende problemer. Også Windows sin oppdateringstjeneste har fått sinnet til å koke hos en rekke brukere.

Virusbeskyttelse
Ellers har DRM, kopibeskyttelsen på musikk gjort seg bemerket, sammen med musikkspilleren Realplayer og Apples Quicktime.

En av verdens mest populære nettsteder, nettverkssiden Myspace.com, er heller ikke spart. Dette spesielt fordi virusbeskyttelsen skal være alt for dårlig.

Antivirusprogrammene fra McAfee og Norton har også utmerket seg. Dette skyldes spesielt at programmene gjerne kom ferdig installert med en 3 måneders gratis prøveperiode på de fleste PCer. Når denne tiden gikk ut, ble brukeren konstatert tilbudt å gå over til betalende versjoner og minnet på risikoen man utsatte PCen for ved å la dette være.

Her er verstinglista:
1. AOLs CDer
2. Windows Me
3. Alt med kopibeskyttelsen DRM
4. Antivirusprogrammene McAfee Internet Security og Symantec Norton Internet Security
5. RealPlayer
6. Bonzi Buddy
7. MySpace
8. Windows' oppdateringer
9. Windows Vista
10. Apple QuickTime

Les mer om verstingproduktene her.

Denne saken er hentet fra Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere