*Nettavisen* Nyheter.

Diplom-Is legger ned i Brevik

Brevik (NTB): 45 personer mister jobben når Diplom-Is legger ned fabrikken i Brevik neste år og samler all produksjon på Gjelleråsen utenfor Oslo.

Onsdag vedtok styret å samle all produksjon ved hovedanlegget utenfor Oslo «for å styrke konkurransesituasjonen», opplyser selskapet i en pressemelding. Selskapet regner med å spare mellom 20 og 25 millioner kroner når fabrikken i Brevik i Telemark stenger, trolig i slutten av 2014

- Nedleggelsen i Brevik er et beklagelig, men nødvendig tiltak for å øke Diplom-Is' konkurransekraft i den stadig tøffere konkurransen fra norske og utenlandske iskremaktører, sier administrerende direktør Bjørn Moldskred.

Han sier Diplom-Is er parat til å hjelpe dem som mister jobben over i nytt arbeid, enten det er hos en ny arbeidsgiver eller i andre jobber i Diplom-Is.

- Det er målet med våre retningslinjer for omstilling, og de 45 som berøres i Brevik dekkes av dette, sier Moldskred. Han sier han har forståelse for at «dette er en tung dag for de ansatte på fabrikken vår og for lokalsamfunnet i Brevik».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.