*Nettavisen* Nyheter.

Diplomater: - Partene i Syria lunkne til fredsløsning

New York (NTB-Reuters-AFP): Verken regjeringen i Syria eller den splittede opposisjonen viser den minste interesse for å stanse konflikten i landet, sier diplomater. Arbeidet for en fredsløsning har ennå ikke gitt resultater.

Onsdag ble det meldt om nye kamper i de krigsherjede områdene nord i Syria. Fly fra regjeringsstyrkene gikk til angrep mot en hovedvei som opprørerne har sperret. Sperringen er innført for å forhindre at regjeringsstyrkenes forsyninger skal fram til landets største by og økonomiske hovedstad Aleppo.

Byen Maarat al-Numan og omkringliggende landsbyer i Idlib-provinsen nordvest i landet ble igjen bombet. Ifølge aktivister skjøt syriske opprørere ned et helikopter som ble brukt i angrepet onsdag.

Volden fortsatte samtidig som FNs fredsutsending Lakhdar Brahimi kom til Beirut for å fortsette drøftinger med regionale ledere om en fredsløsning for Syria.

- Russland og Kina beskytter Assad, og dermed er situasjonen i FNs sikkerhetsråd fastlåst. Så lenge det er slik, er det vanskelig å se for seg at Assad stanser voldshandlingene med mindre opprørerne beseirer styrkene hans, sier en vestlig diplomat til Reuters. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag