*Nettavisen* Nyheter.

Diplomater: Annan ble skuffet i Damaskus

New York (NTB-Reuters-AFP): Spesialutsending Kofi Annan skal ha blitt skuffet over sitt møte med syriske styresmakter, men fortsetter arbeidet mot en løsning på krisen.

16.03.12 20:20

Annan informerte fredag FNs sikkerhetsråd om sitt besøk i Damaskus forrige helg, der han la fram en plan for å finne en fredelig løsning. Men han skal ha gitt uttrykk for skuffelse over responsen han fikk fra president Bashar al-Assad, opplyser diplomatkilder.

Annan, som er FNs og Den arabiske ligas utsending, ba imidlertid stormaktene om å stå samlet og støtte hans fredsforsøk.

- Jo sterkere og mer samlet budskapet deres er, desto bedre er sjansene våre for å endre dynamikken i konflikten, sa Annan til de 15 medlemslandene via videolink fra Genève, ifølge kildene.

Russland og Kina har lagt ned veto mot to resolusjoner mot Assad i FNs sikkerhetsråd. Annan vil trolig besøke de to landene som et ledd i fredsarbeidet.

Ifølge en talsmann for Annan i Genève, Ahmad Fawzi, vil Annan neste uke sende et team til Damaskus for å diskutere muligheten for å plassere internasjonale observatører i det voldsherjede landet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.