Gå til sidens hovedinnhold

Direkteoverførte pedofil-overgrep

Pedofili-nettverk på Filippinene avdekket

Britisk, amerikansk og australsk politi samarbeider om å rulle opp et nettverk der misbruk av filippinske barn er blitt direkteoverført til pedofile over internett.

Britiske National Crime Agency (NCA) har avdekket at de pedofile har betalt for å kunne bestille overgrep mot barn, som de har sett på via web-kameraer. I et tilfelle har en britisk mann organisert overgrep av fem barn fra samme familie, melder BBC.

NCA har etterforsket saken siden det ble oppdaget videoer på datamaskinen til en britisk mann for to år siden.

– Denne etterforskningen har avdekket noen ekstremt farlige barneovergripere, som trodde de kunne komme unna med å betale for at barn skulle misbrukes. Selv om de er tusenvis av kilometer unna, er de ikke mindre skyldige, sier Andy Baker i NCA.

Et reportasjeteam fra BBC har besøkt slumområdet Ibabao i nærheten av Cebu by. Området blir av lokale hjelpeorganisasjoner betegnet som episenteret i pedofiliringen.

Egne barn

– Det er mulighet for raske penger fra cybersex, forklarer politimannen Denis Comunay, som tar BBC-teamet med til flere hus i slummen som tidligere ble brukt til å strømme overgrep av barn.

Etter et politiraid nylig, står husene nå forlatt og nesten tomme. Men noen skitne madrasser ligger fortsatt på gulvet.

Mødre og fedre tok selv med barna sine til husene. Foreldrene fikk betalt for at barna ble misbrukt mens pedofile tusenvis av så på og ga ordre om hva som skulle gjøres med dem, forklarer Comunay.

Så mange som 80 husstander i området skal ha kommet med barn som ble misbrukt.

Flere dømt

NCA-etterforskningen, som har fått navnet Operation Endeavour, har pågått i tolv land, og til nå resultert i at 17 briter er blitt arrestert. Fem av dem er allerede blitt dømt. Femten barn i alderen seks til femten år er blitt reddet fra misbruket.

Tre parallelle granskinger av strømming av overgrep har ført til pågripelser av 733 personer verden over.

Filippinske myndigheter anslår at mellom 60.000 og 100.000 blir seksuelt misbrukt i landet og at mye av det havner på internett. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken