RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Direktoratet bekrefter Goliat-funn

Sist oppdatert:
Oljedirektoratet bekrefter nå opplysningene om et funn av en dypere oljekolonne på Goliat-feltet.
Det var tidligere i høst at det lekket ut opplysnigner om at Eni og partnerne på Goliat-feltet, DNO og Statoil, hadde funnet et dypere liggende oljelag i forbindelse avgrensningsboringen på feltet.

Nå bekrefter Oljedirektoratet opplysningene fra boringen av avgrensningsbrønnen 7122/7-4s på Goliat Sør-strukturen i barentshavet,

Operatøren Eni er nå ferdig med boringen og testingen av brønnen.

Målet for brønnen var å påvise en dypere olje/vann- kontakt i reservoaret i Realgrunn-undergruppen av sen trias alder og påvise en gass/olje-kontakt i reservoaret i Kobbe-formasjonen av midt trias alder på Goliat Sør-strukturen.

- Olje/vann-kontakten ble etablert i reservoaret i Realgrunnundergruppen, og gass/olje-kontakten ble påvist i reservoaret i Kobbeformasjonen. I tillegg ble det påtruffet en dypere oljekolonne i sandsteiner i Klappmysformasjonen av tidlig trias alder, skriver OD.

Resultatene av brønnen er nå under vurdering som en del av ressursgrunnlaget for en mulig utbygging av Goliatfunnet. Brønnen viste ifølge OD også at andelen gass har økt, og dette vil nå bli vurdert med hensyn til valg av mulig utbyggingsløsning.

- Funnet i de dypere formasjonene vurderes også som positivt ettersom det ikke er påvist et petroleumspotensial i denne delen av Hammerfestbassenget, skriver OD.

Avgrensningsbrønn 7122/7-4 S ble gjennomført med boreriggen Polar Pioneer på 372 meters vanndyp. Polar Pioneer skal nå bore undersøkelsesbrønn 7122/7-5 på Goliat Vest- strukturen i utvinningstillatelse 229. Målet med denne brønnen er å teste hydrokarbonpotensialet i reservoarer av sen trias til tidlig trias alder.

Utvinningstillatelsen ligger cirka 50 kilometer sørøst for Snøhvitfeltet og cirka 85 kilometer nordvest for Hammerfest. Avgrensningsbrønnen 7122/7-4 S ble boret til et totalt dyp på 2366 meter under havoverflaten og avsluttet i bergarter av tidlig trias alder.

Eni har en eierandel på 65 prosent i tillatelsen, mens Statoil og DNO har henholdsvis 20 og 15 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere