RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Direktøren i Helse sør-øst dropper NATO-kurs

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse sør-øst dropper det omstridte oppholdet på NATO-kurset i Roma.

Det var lørdag at Drammens Tidende skrev om det fem måneder lange kurset som starter i februar ved NATO Defence College i Roma. Forsvarsdepartementet skulle betale for kurset. Helse sør-øst skulle betale bolig, kost og reise. Prisen var 350.000 kroner. Mikkelsen skulle motta full lønn under oppholdet.

- Ansatte i både Vestre Viken og i Oslo universitetssykehus har gitt tydelig uttrykk for behovet for kontinuitet i ledelsen også på regionalt nivå i den krevende omstillingsprosessen disse helseforetakene befinner seg i, skriver Mikkelsen i et brev til helseforetakets styreleder, Frode Alhaug.

- Jeg vurderer situasjonen rundt min permisjon slik at den ikke blir forstått og skaper unødig uro rundt ledelsen av Helse sør-øst. Jeg tar konsekvensene av dette og kommer ikke til å delta på NATO Defence College. Jeg vil i dag meddele dette til Helse- og omsorgsdepartementet som har innstilt meg til kurset og Forsvarsdepartementet som har tildelt meg plassen. Jeg vil i stedet bruke all min kraft og energi på Helse sør-øst, fortsetter Michelsen i brevet, som ble sendt mandag.

Søndag krevde Carl I. Hagen (Frp) at direktøren går av fordi hun planla å dra på kurset i Roma, mens helseforetaket må kutte.

Hagen, som representerer Fremskrittspartiet i helse- og sosialkomiteen i Oslo kommune, reagerte kraftig.

- Dette er en provokasjon overfor pasientene og de ansatte som kommer til å bli rammet av de massive kuttene i Oslos sykehus. I tider med kutt og nedbemanning må særlig ledelsen vise moderasjon. Det har åpenbart verken Mikkelsen eller styret i Helse sør-øst forstått, sa Hagen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere