RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dirigerte E6 fra rekkverket

Foto: Pål Edvin J Olsen (Privat)
Sist oppdatert:
- Dette skal ikke skje igjen, sier entreprenøren.

Mandag kveld ble det foretatt skifting av lyspærer på gatelysene på Alta bru. Arbeidet ble gjort av en lift på en bil som sto parkert i det ene av kjørefeltene på E6 over brua.

En forbipasserende bilist så en av de ansatte i selskapet stå på rekkverket mens han dirigerte trafikken fra begge sider, skriver Finnmark Dagblad.

- Mye trafikk
- Det sto en mann på rekkverket mens han dirigerte trafikken. Dette skjedde i 19.00-tiden og det var rimelig mye trafikk der da, sier personen som ønsker å være anonym.

- Hva hadde skjedd hvis han hadde ramlet ned og blitt påkjørt av en bil – hvem hadde fått skylda? Sjåføren? spør han.

Personen tok kontakt med både Finnmark Dagblad og Statens vegvesen som har hovedansvaret for vedlikehold av E6 gjennom Alta. Statens vegvesen bruker en lokal entreprenør til å sikre at europa- og riksveiene i Alta har tilstrekkelig med lys i de mørke periodene.

- Jeg er blitt kjent med denne saken, og det er ikke slik det skal være. Vi er i dialog med selskapet som har kontrakten. Det er noen krav til hvordan slikt arbeid skal utføres, og de må følges, sier fungerende distriktsleder Oddbjørg Mikkelsen i Statens vegvesen i Troms og Finnmark til Finnmark Dagblad.

Ukjent til saken
Det er ElektroNOR AS som har kontrakt med Statens vegvesen om å bytte ut ødelagte lyspærer langs hovedveiene i Alta.

Daglig leder Raymond Solheim var uvitende til saken da Finnmark Dagblad kontaktet ham tirsdag ettermiddag.

- Dette var ukjent for meg. Vi har trafikksikkerhetskurs for de ansatte, og han som hadde hovedansvaret for jobben mandag kveld, har hovedkurs for skilting. Her må det ha skjedd en menneskelig svikt det og da. Dette skal vi ta opp, og jeg lover at det ikke skal skje igjen, sier Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere