*Nettavisen* Nyheter.

Diskriminerte mann

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Forsvarsdepartementet diskriminerte en mann da kontreadmiral Louise Kathrine Dedichen (bildet) ble ansatt.

27.11.09 14:08

Forsvaret diskriminerte en mann og brøt likestillingsloven da de ansatte Louise Kathrine Dedichen som kontreadmiral og sjef for Forsvarets høgskole. Det slår Likestilling- og diskrimineringsnemnda fast, melder P4.

LES nemndas avgjørelse her.

Dedichen er den første kvinne i Norge som har fått en så høy rang.

– Loven er brutt
Men på tross av at hun var den første kvinne blant 22 menn på dette høye nivået, mener likestillingsnemnda at loven er brutt, sier nemndsleder Aslak Syse til P4.

– Forsvaret har ikke godgjort at Dedichen var tilnærmet like godt kvalifisert som den beste mannlige søkeren til jobben, sier Syse.

Innstilte menn
Forsvarssjefen hadde innstilt tre menn til stillingen, men daværende forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen valgte likevel å ansette Dedichen som ikke var innstilt.

– Hadde man tatt med i annonseteksten at man oppfordret kvinner om å søke, ville man trolig kunne ansatt Dedichen uten å ha brutt loven, sier Syse. Da er det nemlig større muligheter fra å fravike prinsippet om å ansette den som er best kvalifisert.

Forsvarssjef Harald Sunde sier til P4 at han registrerer nemndas uttalelse, og at kontreadmiral Dedichen gjør en utmerket jobb som sjef for Forsvarets

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag