RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Diskuterer mulig Sea Production-fusjon

Sist oppdatert:
Den nye hovedaksjonæren i Sea Production vil nå diskutere fusjon.
Fondsforvaltningsselskapet Ashmore som nylig kjøpte seg opp over 52 prosent i oljeserviceselskapet Sea Production, vil nå se på en mulig fusjon av Sea Production med en annen av sine investeringer.

I en pressemelding fredag går det frem at Ashmore Funds vil diskutere en fusjon mellom Sea Production Ltd og oljeserviceselskap Rubicon offshore Holdings Ltd. Ashmore har store eieritneresser i Rubicon.

Rubicon er basert i Singapore og fokuserer på utvikling og produksjon av mindre oljefelt i Australasia-området.

Ashmore presiserer at samtalene mellom de tre er i en tidlig fase, og at det er for tidlig å si om dette vil resultere i en fusjon eller ytterligere kjøp av Sea Production-aksjer fra Ashmores side.

Diskusjonen vil skje over de kommende ukene, og Ashmores vil informere dersom situasjonen endrer seg eller det viser seg betimelige.

Styret og ledelsen i Sea Production henstilte Ashmore tidligere denne uken å komme med et bud til aksjonærene i Sea Production.

Ashmore har kjøpt opp 52,95 prosent av aksjene i Sea Production med hjelp fra meglerhuset Pareto Securities Siden selskapet ikke er børsnotert påhviler det ingen plikt til å fremsette et tilbud til alle aksjonærer selv om eierandelen overstiger 40 prosent.

John Fredriksens tankrederi Frontline skilte ut Sea Production tidligere i år og solgte seg helt ut for noen uker siden. Selskapet er fokusert på å eie og drifte enheter for flytende produksjon av olje og gass, såkalte FPSO’er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere