*Nettavisen* Nyheter.

«Disney-løgner» hetses på nett

Foto: AFP/Scanpix

Den bergenske kvinnen, som løy om å ha blitt gjengvoldtatt i Disney World, blir kalt både hore og psykopat i web-logger på nettet.

Den 19 år gamle kvinnen har innrømmet overfor den amerikanske påtalemyndigheten at påstanden om voldtekt var oppspinn. I slutten av april vil saken hennes komme opp i en såkalt «pre-trial», der en dato for rettssaken skal fastsettes. Dermed blir det rettssak mot kvinnen.

Skjeller ut
Men allerede nå har hun mottatt sin «dom» blant amerikanske nettbrukere. I en blogg startet av «Dan tdaxp» henges kvinnen ut med navn, adresse og bilde mens skjellsordene hagler.

- Hun er en hore, det er helt klart. Og en sexforbryter, skriver trådstarteren.

Andre går lenger og gir henne en diagnose som både psykopat og borderline personlighetsforstyrrelse. Men to av debattantene tar til orde for kvinnen og forsvarer henne mot de grove beskyldningene. En av dem signerer med navnet «One that knows NN», og kan fortelle at 19-åringen nå er tilbake i Norge.

- Må beskytte samfunnet
Den andre er temmelig rasende.

- Det var en dum ting å gjøre, men alle kan gjøre tabber. Det er menneskelig å gjøre feil. Så la oss glemme alt dette tullet OG GÅ VIDERE, skriver «Norway».

Men ingen av de amerikanske bloggerne er villig til å la saken ligge. Detaljer om saken brettes ut, noe som forsvares med at offentligheten har rett til å vite om sexforbrytere i samfunnet, slik at de kan beskytte seg mot dem.

19-åringen er siktet for falsk anmeldelse, falsk forklaring og oppbevaring av en mindre mengde narkotika. I begynnelsen av mars anklaget hun fire franske kolleger på Epcot senteret i Disney World for å ha gjengvoldtatt henne. Men de fire mennene kunne bevise sin uskyld ved hjelp av en videofilm som viste at hun hadde deltatt frivillig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.