RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disneyland fyller 50

Sist oppdatert:
17.juli er det nøyaktig 50 år siden verden første gang fikk muligheten til å besøke eventyrslott og fantasifigurer i Disneyland USA. Se bilder.

(SIDE2): Det var den berømte mannen ved navn Walt Disney som sto for åpningen av verdens første temapark. Lite visste vel han at parken 50 år senere har hatt over 515 millioner besøkende fra alle verdens hjørner.

Disney-imperiet har utnevnt parken til «det gladeste stedet på jord». Familieparken er spekket med aktiviteter og attraksjoner for folk i alle aldre.

I parken møter publikum kjente Disney-figurer som Pinocchio, Snøhvit, Tornerose og Donald Duck.

16 attraksjoner

Skaperen bak blant annet Mikke Mus besluttet å lage parken etter å ha fått en mengde henvendelser fra folk som ønsket å besøke hans filmstudio i Hollywood.

Bygningsarbeidet startet i juli 1954. Ett år senere var parken med 16 ulike attraksjoner inkludert eventyrland og fantasiland klar til å innvies.

Utvidet Disneyland

I dag, 50 år senere, kan verdens eldste og mest kjente opplevelsespark by på hele 60 attraksjoner. I tillegg til Disney-attraksjonene, byr parken på mange karuseller av ulike slag.

Med årene har Disneyland blitt utvidet og finnes nå i ulike versjoner i blant annet Frankrike, Japan og Florida.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere