*Nettavisen* Nyheter.

Disse bildene er tatt 1,3 kilometer fra hverandre

STOR FORSKJELL: Dette bildet er tatt like før klokken 13 mandag, og viser en ikke ubetydelig prisforskjell mellom Bunker Oil og Statoil. Foto: Anders Mo Hanssen (Nordlys)

Ser du forskjellen?

06.10.14 17:41

14,72 kroner for 95 oktan og 13,2 kroner for diesel. Slik lød drivstoffprisene på Bunker Oil på Isrenna i Tromsø like før klokken 13 mandag ettermiddag, skriver Nordlys.

Et normalt nivå, vil kanskje mange si. Men dersom en sammenligner prisene med Statoil-stasjonen i Breivika, kun 1,3 kilometer unna, er det smått oppsiktsvekkende.

- Typisk mandag morgen
For her koster nemlig diesel 15,15 kroner og 95 oktan 16,60 kroner. På det meste over to kroner dyrere per liter, altså.

- Det er typisk at prisene er lave på mandag morgen og litt utover dagen, men nå skal det være priset opp, sier Hans Alfred Mehus, salgssjef hos Bunker Oil i Tromsø.

Han var ikke obs på prisforskjellen før Nordlys tok kontakt. Han erkjenner at det kan være at de har vært litt sene med å sette opp prisen.

- Stasjonen på Isrenna er automatstasjon, så vi konkurrer først og fremst med Uno-X i Tromsdalen og 1-2-3-stasjonen til Statoil ved flyplassen som begge er automatstasjoner. Slike stasjoner ligger vanligvis litt under vanlige bensinstasjoner i pris, sier Mehus.

- Men to kroner?

- Nei, det hørtes mye ut. Nå skal prisene settes opp.

Vil se på rutinene
Nordlys er igjen i kontakt med Mehus klokken 14.30. Han forteller at de har sjekket prisene sammenlignet med Uno-X i Tromsdalen og at de ligger på samme nivå.

De skal likevel se nærmere på rutinene for drivstoffprising på mandager, medgir han.

Det har ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar fra Statoil Fuel & Retail.

Deres veiledende pris for 95 oktan er imidlertid 15,56 kroner literen og 14,11 kroner for én liter diesel. I tillegg kommer transportutgifter og den lokale bensinavgiften for Tromsø - på folkemunne kjent som «femtiøringen», men som i realiteten er på 90 øre literen.

Les flere saker i Nordlys


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.