RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse bildene er tatt 1,3 kilometer fra hverandre

STOR FORSKJELL: Dette bildet er tatt like før klokken 13 mandag, og viser en ikke ubetydelig prisforskjell mellom Bunker Oil og Statoil.
STOR FORSKJELL: Dette bildet er tatt like før klokken 13 mandag, og viser en ikke ubetydelig prisforskjell mellom Bunker Oil og Statoil. Foto: Anders Mo Hanssen (Nordlys)
Sist oppdatert:
Ser du forskjellen?

14,72 kroner for 95 oktan og 13,2 kroner for diesel. Slik lød drivstoffprisene på Bunker Oil på Isrenna i Tromsø like før klokken 13 mandag ettermiddag, skriver Nordlys.

Et normalt nivå, vil kanskje mange si. Men dersom en sammenligner prisene med Statoil-stasjonen i Breivika, kun 1,3 kilometer unna, er det smått oppsiktsvekkende.

- Typisk mandag morgen
For her koster nemlig diesel 15,15 kroner og 95 oktan 16,60 kroner. På det meste over to kroner dyrere per liter, altså.

- Det er typisk at prisene er lave på mandag morgen og litt utover dagen, men nå skal det være priset opp, sier Hans Alfred Mehus, salgssjef hos Bunker Oil i Tromsø.

Han var ikke obs på prisforskjellen før Nordlys tok kontakt. Han erkjenner at det kan være at de har vært litt sene med å sette opp prisen.

- Stasjonen på Isrenna er automatstasjon, så vi konkurrer først og fremst med Uno-X i Tromsdalen og 1-2-3-stasjonen til Statoil ved flyplassen som begge er automatstasjoner. Slike stasjoner ligger vanligvis litt under vanlige bensinstasjoner i pris, sier Mehus.

- Men to kroner?

- Nei, det hørtes mye ut. Nå skal prisene settes opp.

Vil se på rutinene
Nordlys er igjen i kontakt med Mehus klokken 14.30. Han forteller at de har sjekket prisene sammenlignet med Uno-X i Tromsdalen og at de ligger på samme nivå.

De skal likevel se nærmere på rutinene for drivstoffprising på mandager, medgir han.

Det har ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar fra Statoil Fuel & Retail.

Deres veiledende pris for 95 oktan er imidlertid 15,56 kroner literen og 14,11 kroner for én liter diesel. I tillegg kommer transportutgifter og den lokale bensinavgiften for Tromsø - på folkemunne kjent som «femtiøringen», men som i realiteten er på 90 øre literen.

Les flere saker i Nordlys


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere