Gå til sidens hovedinnhold

Disse bildene gjør Vinmonopolet stresset: - Det er bekymringsverdig

Lange køer utenfor Vinmonopolets butikker fredag formiddag skaper bekymring. Nå ber de folk om å ta ansvar.

- Vi har gode systemer for smittevern inne i butikkene, men det er de lange køene vi opplever utenfor butikkene våre nå som vi bekymret for, forteller pressevakt Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet, til Nettavisen fredag formiddag.

Les også: Store deler av årets franske vinproduksjon er ødelagt av frost

For flere steder i landet har det blitt observert lange køer utenfor Vinmonopolets butikker fredag. Blant annet på Bislett i Oslo.

Både før jul og påske opplevde Vinmonopolet at folk var flinke til å sprer handlingen mer utover dagene. Det har endrete seg nå i mai. Med mange helligdager og spesielt i disse dager før nasjonaldagen.

- Vi oppfordrer folk til å spre handelen utover slik at de største køene uteblir og at det blir en mest mulig smittevennlig handel, sier pressevakten.

I forkant av 17. mai-feiringen ber alkovettorganisasjonen Av-og-til alle foreldre om å tenke på barna og være bevisste på alkoholinntaket i når mange av de vanlige aktivitetene faller bort.

– Vi er redd færre barnearrangementer og flere hjemmefeiringer vil bety mer alkohol foran barna, sier generalsekretær Randi Hagen Eriksrud til NTB.

Organisasjonen minner om at feiringen er barnas dag. De oppfordrer om at familiene legger opp til en dag på barnas premisser selv om lek i skolegårdene og barnetoget faller bort i mange av kommunene.

Les også: KrF vil ha advarsel på øl-, vin- og spritflasker