RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse carvingskiene er best

Hører du til de som vurderer å kjøpe deg nye alpinski? Her kan du finne testvinnerne på carving-markedet.

Testen er foretatt på en isbre i Østerrike av ti skieksperter. Disse har prøvd ut 23 forskjellige skityper i øvre prisklasse. Testen er gjengitt i Forbrukerrapporten.

Og konklusjonen er helt klar:

- Har du gamle alpinski, kan du kaste dem. Moderne carving-ski er en revolusjon for folk flest. Det er lettere å svinge og det føles dermed tryggere å kjøre fort, sier Erik Aas Andersen i Norges Skiforbund til Forbrukerrapporten.

Det skilles mellom cross- og racing-ski. Cross-skiene blir også kalt allroundski – og har mer innsving på midten enn racingskiene. Mer innsving gjør at de blir lettere å svinge med.

Testpanelet har lagt vekt på at skiene skal tåle en del. De er derfor blitt testet i et laboratorium for å sjekke hva de tåler. I tillegg har testen gått på kjøreegenskaper, skidynamikk og komfort.

Testvinneren ble Fischer RC4 Worldcup RC – til den nette pris av 7500 kroner. Skiene oppnådde toppoeng i tekniske testen – som utgjør 20 prosent av totalen. De fikk også toppscore i kjøreegenskaper, mens det ble 4 av 5 oppnåelige poeng i både skidynamikk og komfort.

Her kan du se hele testen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere